Φέγγη – Σωτηρόπουλος απαντούν, χωρίς να απαντούν γιατί δεν υπερψήφισαν τη ρύθμιση…

Γράφαμε νωρίτερα ότι το Συμβούλιο Επικρατείας επιβεβαίωσε το χρέος από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο Δήμο εξ΄ αιτίας του Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Γράφαμε επίσης πως πριν λίγους μήνες (28 Μαρτίου 2018) ο Δήμος πρόλαβε και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε σε ρύθμιση, γλιτώνοντας περίπου 250.000 ευρώ, από προσαυξήσεις που είχαν επιβληθεί κατά 90%.

Γράφαμε πως την πρόταση της Διοίκησης για τη ρύθμιση ΔΕΝ υπερψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος.

Μάλιστα οι παραπάνω Σύμβουλοι συνέχιζαν να θεωρούν το χρέος από τα πρόστιμα αμφισβητούμενο και σε νεώτερη ανακοίνωσή τους (7 Μαΐου 2018).

Εκ του αποτελέσματος οι παραπάνω Δημοτικοί Σύμβουλοι, από κακή ενημέρωση ή εκτίμηση, δεν υπερψήφισαν την πρόταση, που τελικά ωφέλησε το Δήμο.

Αυτά γράφαμε. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Το άρθρο μας αναφέρεται αποκλειστικά στην απόφαση του ΣτΕ και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ρύθμιση του χρέους και σε τίποτα άλλο.

Οι κ.κ. Φέγγη και Σωτηρόπουλος, μας έστειλαν  επιστολή – απάντηση στο άρθρο μας, χωρίς να μας εξηγούν γιατί δεν υπερψήφισαν την πρόταση για ρύθμιση, που ελάφρυνε το χρέος  του Δήμου, δηλαδή των πολιτών αυτής της Αγίας Βαρβάρας, κατά 250.000 ευρώ!!!

Αν αποφασίσουν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, θα τους διαθέσουμε χώρο…

Παρακάτω δημοσιεύουμε βεβαίως την επιστολή τους και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

“Αγαπητέ Κύριε Βαμβακόπουλε,

Κακώς σπεύσατε να μας κρίνετε και να σπιλώσετε και τη στάση μας στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλλον κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ποιος έκανε το λάθος και οδηγηθήκαμε ως εδώ. Εκτός κι αν θέλετε να προκαλέσετε, για τους δικούς σας λόγους, αλλοιθωρισμό στους αναγνώστες σας!

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την 22504/2017 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, προς απόδειξη των όσων εμείς υπερασπιστήκαμε τότε για να δουν όλοι αν κατηγορήσαμε αδίκως τη Δημοτική Αρχή.

Αν και γνωρίζετε τι είπαμε στο δημ. συμβούλιο να σας τα υπενθυμίσουμε:

Το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι πράγματι η ΔΟΥ Νίκαιας γνωστοποίησε το χρέος στον Δήμο στις 9/1/2007 με την υπ. αρ. 115 ειδοποίηση και βεβαίως τα πρόστιμα το διόγκωναν διότι ο Δήμος το αγνοούσε αφού ποτέ πριν δεν του γνωστοποιήθηκε .

Όταν ο Δήμος έλαβε γνώση του χρέους άσκησε ανακοπή εναντίον του η οποία απορρίφθηκε διότι- ΠΡΟΣΕΞΤΕ!- από τη στιγμή που άσκησε την ανακοπή, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του και άρα έχασε εκείνο το στάδιο της δικονομικής προστασίας που είχε να μην το αποδεχτεί αφού δεν του είχε γνωστοποιηθεί ποτέ.

Λανθασμένος χειρισμός λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή, με βάση την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, μας οδήγησε στην αποδοχή και την υποχρέωση πληρωμής του. Και βέβαια το ΣτΕ θα επιβεβαιώσει το χρέος αφού πρώτοι εμείς το βεβαιώσαμε!

Αν δεν έχετε την απόφαση του Πρωτοδικείου μπορούμε να σας την στείλουμε.

Αλεξάνδρα Φέγγη
Δημ. Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης «ΠράξηΕυθύνης»

Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος”