Το ΣτΕ επιβεβαίωσε το χρέος από τα πρόστιμα για το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε το χρέος από πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στο Δήμο, για διάφορες παραβάσεις  (από Δασαρχείο, Πολεοδομία κτλ.) και αφορούσαν το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, το οποίο με προσαυξήσεις και άλλα, είχε φτάσει στο ποσόν των 500.000 ευρώ.

Ο Δήμος που παρ΄ ότι με συνεχείς προσφυγές σε όλα τα επίπεδα του δικαστικού φάσματος προσπαθούσε να απαλλαγεί από αυτό, δεν τα κατάφερε τελικά αφού το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε και την τελευταία του ένσταση, επικυρώνοντας το πρόστιμο.

Ευτυχώς για το Δήμο, πριν λίγους μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Διοίκησης του Δήμου αποφάσισε να υπαχθεί σε ρύθμιση του χρέους.

Η υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση διέγραψε το 90% των προσαυξήσεων επί του χρέους, το οποίο κατέβηκε στις 250.000 ευρώ και θα αποπληρωθεί σε 12 ετήσιες δόσεις.

Σημειώνουμε πως υπήρξαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, κακώς ενημερωμένοι, απ΄ότι αποδείχτηκε απο την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι οποίοι δεν αναγνώριζαν το πρόστιμο, που χρονολογείται από το 2002 και δεν υπερψήφισαν τη πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν οι κ.κ. Θεόδωρος Βασιλάκος, Αλεξάνδρα Φέγγη και Δημήτρης  Σωτηρόπουλος.

Μάλιστα οι τρεις τους με ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο κ. Καπλάνη, στις 7 Μαΐου 2018, που αφορούσε ανείσπρακτες οφειλές τρίτων προς το Δήμο, συνέχιζαν να αμφισβητούν την ύπαρξη του και έγραφαν για το πρόστιμο:  (Σε αντίθεση με την ταχύτητά σας να σπεύσει να πληρώσει η πόλη εκείνο το περιβόητο αμφισβητούμενο πρόστιμο των 254.459,06 ευρώ!).

Το συμπέρασμα, από την εξέλιξη του θέματος είναι, πως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ορθώς προχώρησε στη ρύθμιση του χρέους τον περασμένο Μάρτιο και δεν παρασύρθηκε  από διάφορες λανθασμένες εκτιμήσεις και προτροπές, από εκτός του Δήμου άτομα, που θα τον οδηγούσαν να πληρώσει 250.000 ευρώ επιπλέον…