Ραδιοφωνική Συνέντευξη Μιχάλη Γιάγκα – Μίλησε για τα προβλήματα της πόλης και για Καπλάνη – Μίχο

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο “Κανάλι ΕΝΑ” 90.4 fm, έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης κ. Μιχάλης Γιάγκας, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την πόλη μας και τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Ο κ. Γιάγκας λιτός και μετρημένος στα λόγια του παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας και αναφέρθηκε σε προβλήματα που χρονίζουν στην Αγία Βαρβάρα και άλλα που καθυστέρησαν να τακτοποιηθούν, όπως συνέβη με τη διάνοιξη της Ελ. Βενιζέλου, η οποία προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή του Δήμου μας.

Αναφέρθηκε στο κλείσιμο επί τέσσερα χρόνια της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη και στην έλλειψη ποδοσφαιρικού γηπέδου ικανού να διεξάγονται  αγώνες τα τελευταία 16 χρόνια.

Μίλησε για τις παιδικές χαρές που δεν λειτουργούν στην πόλη μας και για τον αργό ρυθμό επισκευής τους.

Έκανε αναφορά στην ανεξήγητη στάση της Δημοτικής Αρχής να μην αξιοποιήσει προγράμματα που αφορούσαν κτήρια της π. Βιοχρωμ, και οι επιχορηγήσεις έφθαναν σε ύψος έως 2 εκατομμυρίων ευρώ, παρά τις συνεχείς προτάσεις του ιδίου.

Επίσης μίλησε και για άλλα προβλήματα της πόλης μας, πριν απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το δικό του πρόγραμμα, εάν εκλεγεί Δήμαρχος.

Ο κ. Γιάγκας δήλωσε πως μεταξύ άλλων προτεραιοτήτων, θα δώσει βαρύτητα στην καθαριότητα της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών της.

Επίσης ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη της κουλτούρας της.

Υποσχέθηκε πως θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και φορείς που ασχολούνται με την Κοινωνική Πολιτική και Φροντίδα και θα δώσει κίνητρα στους νέους να μένουν στην πόλη μας.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού 90.4 fm, για το πως ο κ. Γιάγκας θα μεταμορφώσει την πόλη, λέγοντας συγκεκριμένα “πως θα τα καταφέρετε εσείς; Έχετε το μαγικό ραβδί”; ο κ. Γιάγκας απάντησε πως οι δυνατότητές του είναι γνωστές από τη διοίκηση διάφορων Φορέων και Οργανισμών. Επιπλέον τα άτομα που πλαισιώνουν το συνδυασμό του, είναι πολύ καλά καταρτισμένα και με πλούσια προσόντα.

Στο ερώτημα πως κρίνει την ταυτόχρονη παρουσία του Δημάρχου κ. Καπλάνη και του παλαιού Δημάρχου κ. Μίχου, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα είναι επίσης υποψήφιοι υποστήριξε για τον κ. Καπλάνη πως η ικανότητά του είναι ανεπαρκής και ήταν κακή επιλογή του κ. Μίχου να τον ορίσει αντικαταστάτη του, ενώ για τον κ. Μίχο εκτίμησε πως μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις με λεγόμενα του.

(Παρακάτω δημοσιεύουμε το συγκεκριμένο σημείο του διαλόγου του κ. Γιάγκα με τον Δημοσιογράφο, όπως ακριβώς μας εστάλη από τον κ. Γιάγκα σε απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, από τον ίδιο.

Στο τέλος του ρεπορτάζ μας υπάρχει ολόκληρη η συνέντευξη, όπως μας την έστειλε ο κ. Γιάγκας, μαγνητοφωνημένη για να την ακούσετε, όπως δόθηκε στο “κανάλι ΕΝΑ 90.4 fm”).

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

Μιχάλης Γιάγκας: Πριν κλείσουμε τη συζήτηση μας θα ήθελα να πω, επειδή η επανεμφάνιση του Λάμπρου Μίχου και η σχέση που είχε με το κύριο Καπλάνη και με όλους τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους, μπορεί να δημιουργήσει φαινόμενα έντασης στη περιοχή, και επειδή ακούγονται βαριές κουβέντες, μάλιστα ο κύριος Μίχος σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε στον κύριο Καπλάνη ότι  βρίθει άνομων ιδιοτελειών.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Δηλαδή αυτό είναι βαριά κατηγορία. Θέλει να πει ότι για προσωπικό όφελος…

Μιχάλης Γιάγκας:… και ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κυρίου Καπλάνη δεν υπηρετούν το δήμο αλλά χρησιμοποιούν το δήμο. Θέλω να πω ότι όταν υπάρχουνε τέτοιου είδους καταγγελίες αυτές θα πρέπει να τεκμηριώνονται, να αναφέρονται για να ξεκαθαρίσουν όλες οι διαθέσεις παραποίησης ή παραπληροφόρησης του κόσμου.

Δημοσιογράφος: Σωστά.

Μιχάλης Γιάγκας: …και από την άλλη θα πρέπει να φροντίσουμε να κρατήσουμε ένα πολιτισμό στην αντιπαράθεση, γιατί αντιλαμβάνομαι, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, ότι μπορεί να οξύνονται τα πνεύματα. Ο δικός μας συνδυασμός καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας μας προσπάθησε και έκανε αντιπολίτευση με κόσμια χαρακτηριστικά και με διάθεση συνεισφοράς στην επίλυση προβλημάτων του δήμου. Αυτή είναι η θέση μας και αυτό θέλουμε και να επιχειρήσουμε και τώρα. Θέλουμε να δουλέψουμε  μόνο και μόνο για το καλό του δήμου.

Δημοσιογράφος: Και με αυτό το πολύ ωραίο έτσι μήνυμα που μου δώσατε θα σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας και βεβαίως θα είναι χαρά μας να σας έχουμε πάλι εδώ.

Πατήστε τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο για να ακούσετε την συνέντευξη:

https://drive.google.com/file/d/1dKxZtB9gd1v_YlTjsaypH0_J79bLizrd/view?usp=drive_web