INPLANET: “Ενας οργανισμός νέων που ιδρύθηκε το 2013 με έδρα την πόλη μας”

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Λαογραφίας Αθλητισμού Νέων Τεχνολογιών (ΙΝΠΛΑΝΕΤ) είναι ένας οργανισμός νέων που ιδρύθηκε το 2013 με έδρα την Αγία Βαρβάρα.

Στόχος του είναι να ενδυναμώσει τη νεολαία, προωθώντας την ειρήνη, την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη, βοηθώντας τους νέους να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

Η αποστολή του INPLANET είναι να προωθήσει και να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και την ενδυνάμωση των ατόμων μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών αξιών και της διεθνούς συνεργασίας. Ο οργανισμός προσανατολίζεται στην προσβασιμότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων για τους νέους, καταπολεμώντας επίσης τις διακρίσεις, τη βία, την ξενοφοβία και τον αποκλεισμό που επηρεάζουν τους νέους. Ως οργανισμός διοργανώνουμε σεμινάρια, συναντήσεις, αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες, δράσεις τέχνης και πολιτισμού σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ συνεργάζεται με την ΜΚΟ AEQUITAS που έχει έδρα στην Κύπρο, με άλλους οργανισμούς νέων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, με σχολεία, ΙΕΚ, Δήμους κλπ. με στόχο την κοινωνική ένταξη των ομάδων νέων και την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, παρέχοντας ευέλικτα μη τυπικά εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της νεολαίας

Από το 2017 το ΙΝΠΛΑΝΕΤ συνεργάζεται με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Ακαδημία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που γίνεται κάθε καλοκαίρι στη Σκύρο, εκπαιδεύοντας τους φοιτητές τους μέσω μεθόδων μη τυπικής μάθησης σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Περιβάλλοντος.

Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ λαμβάνει μέρος με αποστολές ομάδων νέων σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα και παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά για την τρέχουσα περίοδο αναφέρουμε τα παρακάτω:

1. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Ανταλλαγές Νέων που υλοποιείται κατά την περίοδο 9-17 Οκτωβρίου 2018 στην Μαδρίτη και στο οποίο συμμετέχουν νέοι από 4 χώρες. Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ συμμετέχει με ομάδα 6 νέων.
2. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Ανταλλαγές Νέων που θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο 27/10 – 4/11 2018 στην Κροατία. Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ θα συμμετέχει με ομάδα 6 νέων.
3. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα την Εκπαίδευση μέσω μη τυπικών μεθόδων μάθησης, που θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο 19 – 27/11 2018 στο Τσανάκαλε της Τουρκίας. Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ θα συμμετέχει με ομάδα 4 ατόμων.
4. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Ανταλλαγές Νέων που θα υλοποιηθεί κατά τον Δεκέμβριο στην Ολλανδία. Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ θα συμμετέχει με ομάδα 7 νέων.
5. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Επαγγελματικής Κατάρτισης το οποίο θα υλοποιηθεί στην χώρα μας. Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει για 15 ημέρες 16 σπουδαστές και 4 εκπαιδευτές τους διαφόρων τομέων επαγγελματικής κατάρτισης από την Ιταλία.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εθελοντικής Υπηρεσίας EVS, φιλοξενούμε για ένα έτος (μέχρι τον Αύγουστο 2019) 6 νέους εθελοντές από Κύπρο, Κροατία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Γαλλία.

Επίσης το ΙΝΠΛΑΝΕΤ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ανάπτυξης Στρατηγικών Συνεργασιών ΚΑ2 με τίτλο Love Doesn’t Hurt το οποίο έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη και την ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων στο πάντοτε φλέγον θέμα της βίας μεταξύ των νέων ατόμων.

Στα προγράμματα του ΙΝΠΛΑΝΕΤ μπορούν να λαμβάνουν μέρος όλοι όσοι ενδιαφέρονται, δηλώνοντας συμμετοχή με την αποστολή e-mail ή συμπληρώνοντας ηλεκτρονική φόρμα που δημιουργείται για κάθε πρόγραμμα.

Πρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ είναι ο Δημήτρης Σουλιώτης.

www.in-planet.webs.com

E-mail: inplanetgreece@gmail.com facebook: In-Planet