Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Κρητών της πόλης μας

 

Οι δρόμοι της πόλης μας το απόγευμα της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου γέμισαν από ήχους  Κρητικής λύρας, καντάδες Κρητικές και τραγούδια, ενώ μαυροπουκαμισάδες κέρναγαν ρακί και κρητικά προϊόντα σε περαστικούς και καταστηματάρχες της πόλης μας.

Τι συνέβη;

Ήταν μια εξόρμηση της Ένωσης Κρητών της πόλης μας, στα πλαίσια των τριήμερων εορταστικών της εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Αγία Βαρβάρα.

Ομάδα από την Ένωση Κρητών πέρασε από τους δρόμους της πόλης μας και σταμάτησε σε σημεία που παλαιότερα λειτουργούσαν γραφεία της, πριν στεγαστεί στα δικά της ιδιόκτητα στην οδό Αγίας Λαύρας και τα τίμησε με τραγούδια, χορό και αναμνήσεις.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης, μαζί με τους Κρητικούς συμπολίτες μας γιόρτασαν την μέρα.

Αφού ολοκληρώθηκε το σεργιάνι στους δρόμους της πόλης μας, στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” ακολούθησε το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων.

Ομιλίες, βραβεύσεις, χορός και φυσικά ρακί, ρακί και ρακί.

Η Ένωση Κρητών βράβευσε παλαιούς προέδρους της, ενώ ιδιαίτερη τιμή έκανε στον κ. Τσισκάκη που τον ανακήρυξε Ισόβιο Επίτιμο Πρόεδρο της.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές και θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη όλων όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση…

Σημειώνουμε πως στην εκδήλωση στο Άλσος συμμετείχαν χορευτικά σχήματα από 20 Συλλόγους, Ενώσεις και φορείς της Κρήτης που ήρθαν στην πόλη μας για να τιμήσουν την επέτειο.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των τριήμερων εκδηλώσεων της Ένωσης, ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την μεγάλη μάζωξη στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου…