Δεκατέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας καλέστηκαν για εξηγήσεις από Πταισματοδίκη, για απόφαση του Δ.Σ.

 

Δεκατέσσερις Δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας, δώδεκα από την πλειοψηφία και 2 από την μειοψηφία, δέχτηκαν πρόσκληση να παρουσιαστούν σε Πταισματοδίκη Αθηνών, μετά από προσφυγή που κατέθεσαν κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Εισαγγελία Αθηνών, οι  κ.κ. Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί οριστικής παραλαβής  έργου, που αφορούσε την καταγραφή του υπάρχοντος δικτύου του Δημοτικού Φωτισμού στην πόλη μας, δαπάνης  περίπου 20.000  ευρώ, την οποία είχε αναθέσει απ΄ευθείας ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής εκπροσωπώντας  τους 14 Δημοτικούς Συμβούλους, συνοδευόμενος από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Μανώλη Φρατζεσκάκη, μετέβη στην 27η Πταισματοδίκη Αθηνών, σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και παρέλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας, προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους επί της προσφυγής των τριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα μας ΔΕΝ δημοσιεύει τα ονόματα των 14 Δημοτικών Συμβούλων σήμερα, διότι έχουμε την εντύπωση πως τουλάχιστον ένας από αυτούς που κλήθηκε, δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος.

Στο πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνονται ποιοι ήταν παρόντες σε αυτήν, ποιοι ψήφισαν κατά, λευκά, απείχαν κλπ.

Σημειώνουμε πως οι τρεις (Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος) είχαν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση για το θέμα αυτό, αλλά δε υπήρξε απόφαση που να τους δικαιώνει, όπως και στον Προϊστάμενο Δημόσιας Διοίκησης, με το ίδιο αποτέλεσμα και από εκεί.

Μιλήσαμε με το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου μας κ. Φρατζεσκάκη, ο οποίος κατά την εκτίμησή του, μας δήλωσε πως η προσφυγή των τριών θα απορριφθεί.

Επικοινωνήσαμε και με τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Φέγγη, η οποία μας δήλωσε πως δεν καταμήνυσαν κανέναν οι τρεις τους, πέραν της προσφυγής κατά της απόφασης.

Σε αυτό συμφώνησε και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου μας κ. Φρατζεσκάκης, συμπληρώνοντας πως αυτό έγινε από τον κ. Εισαγγελέα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αιτιολογηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώντας όσους ψήφισαν υπέρ αυτής.

Ολοκληρώνοντας το παρόν άρθρο μας σημειώνουμε τα εξής:

Είναι άσχημο η πολιτική ζωή της πόλης να οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.

Είναι άσχημο στην  πόλη μας, ο ένας να μηνύει τον άλλον και ο δεύτερος να καταθέτει αγωγές κατά του πρώτου.

Έτσι η πόλη μας δεν θα πάει μπροστά.

Πιστεύουμε πως οι τρεις, δεν επιθυμούν να φέρουν τέτοιο διχαστικό κλήμα στην πόλη μας και θα απομονώσουν όσους σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο…

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ