Κόντρες Γιάγκα – Καπλάνη για την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων

Δε λέει να κοπάσει το θέμα της τιμητικής εκδήλωσης μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους γερμανούς ναζί, έξη συμπολιτών μας στις 29 Σεπτεμβρίου 1944.

Ο Δήμος μας για μια ακόμα φορά δεν θυμήθηκε να πραγματοποιήσει τέτοια εκδήλωση τα τελευταία χρόνια και έκανε κάποιαν, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ενώ είχαν προηγηθεί τρία δημοσιεύματα της εφημερίδας μας και ο Δήμος Αιγάλεω είχε ανακοινώσει δική του τιμητική εκδήλωση, για το ίδιο περιστατικό.

Καλύψαμε δημοσιογραφικά την εκδήλωση του Δήμου για να ακολουθήσει άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάγκα με τίτλο : “Τέτοια τιμή αξίζει στα θύματα της γερμανικής θηριωδίας; Στα γρήγορα και στα κρυφά;”, ο οποίος ασκούσε κριτική στον τρόπο που ο Δήμος αναγκάστηκε να την πραγματοποιήσει.

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το παρακάτω : 

“Η Αγία Βαρβάρα έχει προσθέσει μαρτυρικούς σταυρούς στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων του αντιφασιστικού αγώνα.

Κάθε εκδήλωση τιμής και μνήμης είναι ένα βροντερό “όχι” στο φασισμό και στους νοσταλγούς του ναζισμού.

Είναι μέγιστη ηθική μας υποχρέωση να υπενθυμίζουμε στις νεότερες γενιές ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η δημοκρατία και η ελευθερία”.

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Γιάγκας ανάρτησε νέο δικό του κείμενο με φωτογραφία από την ανάλογη εκδήλωση του Δήμου Αιγάλεω, με στεφάνια, υπουργούς και επισήμους, για να δείξει τη διαφορά.

Το κείμενο του κ. Γιάγκα:

“Όταν έχεις θεσμικό ρόλο φροντίζεις στις “εκδηλώσεις τιμής και μνήμης” να δίνεις την ανάλογη Σημασία και Αξία. Στην ώρα τους.

Δεν τις μετατρέπεις σε “κάθε εκδήλωση”, επειδή σύρεσαι από τα γεγονότα.

Σημ.: Φωτογραφία από την εκδήλωση στο Δήμο Αιγάλεω την ίδια μέρα για σύγκριση…”