Ηπειρώτικο γλέντι σε ένα θαυμάσιο χώρο, με χορό, χορό και πολύ χορό

Η νύχτα της 6ης Οκτωβρίου στάθηκε μικρή για να χωρέσει το κέφι, τον ενθουσιασμό και το περίφημο Ηπειρώτικο γλέντι που έστισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών της πόλης μας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας, που της παραχωρήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ.κ. Αγαθάγγελο επί τούτου.

Από νωρίς η Ελ. Βενιζέλου, οι χώροι της εκκλησίας και το τεράστιο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ “ΜΕΤΡΟ”, είχαν γεμίσει.

Υπάρχει η εκτίμηση πως στο γλέντι πήραν μέρος 750 – 800 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι πως η ώρα είχε πάει 10:00΄ το βράδυ και οχήματα με επισκέπτες εξακολουθούσαν να έρχονται στο χώρο.

Οι άνθρωποι της Εταιρείας Σεκιούριτι (προσφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας κ. Νικολάου Κολλιάκου) που είχαν αναλάβει να κατευθύνουν οχήματα και πεζούς δεν προλάβαιναν από την κοσμοσυρροή.

Πριν την έναρξη του γλεντιού πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και ενημέρωση των παρευρισκομένων για τους χορηγούς του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οικογένεια Υφαντή, η οποία έκανε προσφορά στο Σύλλογο για τα πρώτα του βήματα το ποσόν των 2.500 ευρώ.

Ο Σύλλογος δια της Προέδρου του κ. Σιαραμπή έδωσε σε εκπρόσωπο της οικογένειας αναμνηστική ευχαριστήρια πλακέτα.

Ανθοδέσμες με τις ευχαριστίες του Συλλόγου δόθηκαν στους δύο χοροδιδασκάλους του Συλλόγου κ.κ. Εμανουέλλα Γεωργούση και Παναγιώτη Περιστέρη, οι οποίοι με αγάπη και μεράκι έστησαν το πρώτο χορευτικό του Συλλόγου, αφιλοκερδώς.

Ο καιρός καλός παρά την ελαφριά ψύχρα στην αρχή, συνηγόρησε για να στηθεί ένα πραγματικό Ηπειρώτικο γλέντι, με την ορχήστρα και τους τραγουδιστές να ξεσηκώνουν τα πλήθη.

Ο Σύλλογος μεταξύ άλλων πέτυχε και την ημερομηνία που ο καιρός θα ήταν καλός…

Την αρχή στους χορούς άνοιξε το χορευτικό του Συλλόγου με τα ομοιόμορφα μπλουζάκια, με το σήμα του Συλλόγου, προσφορά του κ. Γρηγόρη Καίσαρη.

Μετά έγινε το “έλα να δεις”.

Ο μεγάλος χώρος που είχε οριοθετηθεί σαν πίστα ξαφνικά έγινε μικρός.

Οι δεκάδες παρόντες κατά κύματα τον γέμιζαν και δεν έμενε ούτε στιγμή με λίγα άτομα να χορεύουν και να διασκεδάζουν.

Τα κλαρίνα, τα όργανα και οι τραγουδιστές επίσης “έδωσαν τα ρέστα τους”.

Παρόντες Πρόεδροι Ηπειρωτικών Συλλόγων από διάφορους Δήμους της Αττικής αλλά και της Περιφέρειας με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης, Βουλευτές, Πολιτευτές, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παρόντες επίσης.

Άπαντες ευχήθηκαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου καλή δύναμη στο μεγάλο έργο που έχουν αναλάβει.

Το κυριότερο στοιχείο που ήταν παρόν στην εκδήλωση, ήταν ο κόσμος της Ηπείρου και οι φίλοι τους και φυσικά τα ακούραστα μέλη του Δ.Σ. που δίνουν την ψυχή τους για να πετύχει ο Σύλλογος τους σκοπούς του.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είναι εκείνοι που σε τελευταία ανάλυση “μετράνε” και έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια με αγάπη και όρεξη να την στηρίξουν.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Ηπειρωτών της πόλης μας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στον πολιτισμό, την παράδοση και την προσφορά από την Ηπειρωτική Ελλάδα που έλειπε από την πόλη μας και απ΄ ότι δείχνει θα το πετύχει.

Πάντως το γλέντι ήταν στα ύψη όταν γύρω στις 2:30΄εμφανίστηκε η Αστυνομία και τους έκανε υποδείξεις για τη μουσική δίνοντας ακόμα μία ώρα περιθώριο στο κέφι και στο γλέντι.

Τέλος πάντων τα όργανα σταμάτησαν στις 3:30΄ αναγκαστικά…

Σημειώνουμε πως με τη λήξη του γλεντιού, συνεργείο καθαριότητας, παρουσία και με τη βοήθεια των μελών του Δ.Σ. του Πολιτιστικού, παρέμειναν στο χώρο καθαρίζοντας τον, ώστε οι εκκλησιαζόμενοι σε λίγη ώρα από τότε να βρουν τον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού καθαρό.

Το ίδιο συνέβη και με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και άλλων αντικειμένων.

Η λειτουργία του προγράμματος του Ι. Ναού δεν επηρεάστηκε καθόλου από το γεγονός.