Ο Δήμος έστω και καθυστερημένα τίμησε τα θύματα των ναζί γερμανών

Ξαφνιαστήκαμε σήμερα το πρωί Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, όταν πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμος θα έκανε εκδήλωση στο μνημείο στην οδό Στέφανου Σαράφη, για τους έξη εκτελεσθέντες συμπολίτες μας, από τους ναζί γερμανούς κατακτητές στις 29 Σεπτεμβρίου 1944.

Το μάθαμε στις 8:45΄η ώρα το πρωί και η εκδήλωση ήταν για τις 11:00΄.

Χρειάσθηκε να γράψουμε τρεις φορές άρθρα τις τελευταίες εβδομάδες, το τελευταίο μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου, να γράφουμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια για να πετύχουμε έστω και καθυστερημένα ο Δήμος να αναγνωρίσει την υποχρέωσή του, απέναντι στους συμπολίτες μας που εκτελέστηκαν το 1944, από τους ναζί.

Η ουσία όμως είναι πως ο Δήμος κινητοποιήθηκε, έστω αργά, ανορθόδοξα, λανθασμένα για να καλύψει ένα σημαντικό γεγονός.

Στη λιτή αλλά μεστή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας, ο οποίος μίλησε στους παρευρεθέντες και στους μαθητές του Α΄Δημοτικού Σχολείου που ήταν εκεί με τη σημαία του Σχολείου τους, για το ιστορικό της θηριωδίας των γερμανών, όπως και ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης για το απάνθρωπο συμβάν.

Ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Καλονάκης τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι παριστάμενοι κατέθεσαν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο μνημείο.

Είχε προηγηθεί ο Εθνικός μας ύμνος, τραγουδισμένος από όσους ήταν εκεί.

Ελπίζουμε πλέον ο Δήμος στο επίσημο καλαντάρι του να περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση μνήμης στις επίσημες εκδηλώσεις του.