Πήραν φωτιά τα αλυσοπρίονα της υπηρεσίας Κήπων του Δήμου

Το συνεργείο της Υπηρεσίας Κήπων του Δήμου, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου από το πρωί, άρχισε κλαδέματα επίφοβων να προκαλέσουν ζημιές ή να ξεριζωθούν δένδρων.

Με τον υπεύθυνο της υπηρεσίας γεωπόνο κ. Ζαχαρία Νικολόπουλο επικεφαλής και τον έμπειρο σε τέτοιες εργασίες Νίκο Κατηφεδένιο, συντόνισαν το έργο των εργαζομένων και έκαναν καλή δουλειά.

Ξεκίνησαν από τον τεράστιο ευκάλυπτο που τα κλαδιά του είχαν φτάσει στο ύψος πυλώνα της ΔΕΗ που υπάρχει στη γωνία Π. Πολεμιστών και Κουντουριώτη.

Τις τελευταίες ημέρες με τους ισχυρούς ανέμους, κλαδιά μικρά και μέτρια κόβονταν από το δένδρο και έπεφταν με ορμή στο οδόστρωμα.

Οι κάτοικοι της περιοχής αυτές τις ημέρες απέφευγαν να παρκάρουν τα οχήματά τους πλησίον του δένδρου και να περνάνε από το πεζοδρόμιο αυτό.

Ήταν τόσα τα κλαδιά που κόπηκαν που σχημάτισαν ένα βουνό στο οδόστρωμα πριν απομακρυνθούν αργότερα από την υπηρεσία καθαριότητας.

Το συνεργείο στη συνέχεια πήγε στο τριγωνάκι που υπάρχει στην οδό Θεμιστοκλέους και Πλάτωνος για να κόψει από τη ρίζα του μία λεύκα η οποία είχε ξεριζωθεί και είχε γείρει επικίνδυνα.

Ήταν θέμα ωρών να καταρρεύσει  και να πέσει στο μπαλκόνι του απέναντι διώροφου.

Αφού κλαδεύτηκε στην αρχή, κόπηκε από τη ρίζα της.

Το συγκεκριμένο δένδρο ήταν το πρώτο που είχε φυτεύσει όπως μας είπε ο κ. Νικολόπουλος πριν τριάντα περίπου χρόνια, όταν πρωτοέπιασε δουλειά στο Δήμο.

Με την ευκαιρία γείτονας ζήτησε από τον κ. Νικολόπουλο να κόψει ένα επικίνδυνο κλαδί βερικοκιάς που υπάρχει στο πεζοδρόμιο της Θεμιστοκλέους και είχε αναπτυχθεί προς το δρόμο.

Οι ρίζες του δένδρου έχουν ανασηκώσει το πεζοδρόμιο στο σημείο αυτό.

Σημειώνουμε πάντως πως οι τεράστιοι ευκάλυπτοι στην οδό Μιαούλη, θέλουν επειγόντως κλάδεμα, επίσης…