» Ποντιακή παρουσία στην 197η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς στην Αρκαδία

Ποντιακή παρουσία στην 197η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς στην Αρκαδία

Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, στην καρδιά της Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην ηγετική μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Πολυπληθής ομάδα, αντιπροσωπεία του ΦΑΡΟΥ με ποντιακές φορεσιές, με σημαίες και λάβαρα, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, παρακολούθησε με ευλάβεια την Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου, την Επιμνημόσυνη Δέηση μπροστά στο μνημείο του Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου, Πολιτικών προσώπων, Τοπικών Αρχών και χιλιάδων καλεσμένων, Παρέλασε δυναμικά με καμάρι, μεταξύ πολλών Αντιπροσωπειών από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Μεγαλειώδης παρέλαση, με αναπαραστάσεις, γιαταγάνια, όπλα, άλογα, με Αγήματα Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Φιλαρμονικών, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων κ.ά.

Στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνεια. Ο “ΦΑΡΟΣ” Αγίας Βαρβάρας, εκπροσώπησε επάξια τον Ποντιακό Ελληνισμό, σ’ αυτό το κορυφαίο ιστορικό γεγονός.

Παρατέθηκε σε όλους γεύμα με χορό και τραγούδι.

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!