Έδωσαν τα ρέστα τους, εισέπραξαν τα εύσημα και το χειροκρότημα, οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ…

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”, που έγινε στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2018, του Δήμου μας.

Μέσα στους λίγους μήνες που οργανώθηκε και λειτουργεί ο Σύλλογος τους, τα μέλη του Δ.Σ. κατάφεραν να στήσουν μια πετυχημένη εκδήλωση, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”.

Ο κόσμος πολύς. Τα καθίσματα που είχαν μεταφερθεί στο χώρο, δεν έφτασαν και τα γύρω παρτέρια και χώροι γέμισαν από δεκάδες συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση τα είχε όλα.

Εκδόσεις που αφορούν την Ήπειρο, μπουφέ με παραδοσιακές πίτες και Τσίπουρο.

Βραβεύσεις και Ντοκιμαντέρ για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Κινηματογραφημένο μονόπρακτο με θέμα την Ξενιτειά.

Χορωδίες, τραγούδια, Κλαρίνα και χορό. Πολύ χορό!!!

Χορό από μικτό χορευτικό σύνολο του Συλλόγου “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” και φίλων Ηπειρώτικων χορών από άλλους Δήμους, με τις παραδοσιακές στολές, αλλά και από τα μέλη του Συλλόγου της πόλης μας, που παρ΄ότι ξεκίνησαν τις πρόβες πριν λίγες εβδομάδες έδειξαν πως το “κατέχουν”.

Με ομοιόμορφα βυσσινί μπλουζάκια με το σήμα του Συλλόγου, απέσπασαν όπως και τα υπόλοιπα χορευτικά το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων ενθουσιασμένων παρευρισκομένων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκη Σιαραμπή, νωρίτερα είχε καλωσορίσει τον κόσμο με έναν χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου και αναφέρθηκε στους σκοπούς ύπαρξης του νεοσυσταθέντα φορέα στην πόλη μας.

Έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα της Ηπείρου και κάλεσε τους Ηπειρώτες της πόλης μας να πλαισιώσουν το Σύλλογο και να βοηθήσουν όλοι στη συνέχιση της παράδοσης, της κουλτούρας και των εθίμων της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης καλωσόρισε το νέο φορέα στην πόλη μας, ευχόμενος καλή δύναμη και δήλωσε πως ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο για τη στέγασή του.

Σε επικοινωνία μας, ο κ. Καπλάνης μας ενημέρωσε πως πρόκειται να παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών ο τέταρτος όροφος του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται η βιβλιοθήκη της πόλης μας (Σερίφου 2), για γραφεία και τα χορευτικά του.

Θα περάσει σύντομα και από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για να επισημοποιηθεί, μας είπε.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Κ. Ζηκόπουλος, πήρε το λόγο και χαιρέτισε το νέο φορέα.

Ακολούθησε η χορωδία της Πανηπειρωτικής και χορός από  χορευτικό.

Στη συνέχεια τα μέλη της νεοσύστατης χορευτικής ομάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” πάτησαν την πλακόστρωτη πίστα, παρουσίασαν τις χορευτικές τους ικανότητες και μετά ακολούθησε το έλα να δεις…

Τα καθίσματα άδειασαν από τους καθήμενους και όλοι βρέθηκαν στην πίστα. Έγινε ο χαμός…

Ράγισαν και τα τσιμέντα και ο γλυκύς ήχος του κλαρίνου σάρωσε την ατμόσφαιρα και μάγεψε άλλοτε με τον παραπονιάρικο ήχο του και άλλοτε με  τη δύναμη και το πάθος του ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Αν μια πολιτιστική εκδήλωση έχει τέτοια κατάληξη, φανταστείτε τι έχει να γίνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο παραδοσιακό γλέντι που ετοιμάζουν οι “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”…