Ο Δήμος τοποθέτησε, επιτέλους κάδο στο πάρκινγκ στο βουνό, αλλά δεν φροντίζει την καθαριότητα του

Συχνά στους δρόμους της πόλης μας συναντάμε εργαζόμενους στην καθαριότητα, να σκουπίζουν και να μαζεύουν μικροσκουπιδάκια από τους δρόμους στην προσπάθεια να διατηρηθεί καθαρή η πόλη μας.

Υπάρχουν όμως σημεία του Δήμου μας, πολυσύχναστα, στα οποία η υπηρεσία καθαριότητας, έχει γυρίσει την πλάτη της και δεν δείχνει ανάλογο ενδιαφέρον.

Π.χ. το πάρκινγκ στο βουνό, που παρ΄ότι ο Δήμος επιτέλους εδέησε να τοποθετήσει κάδο πλαστικό – ανακύκλωσης, δεν δείχνει επιμέλεια για την καθαριότητά του χώρου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε το αποδεικνύουν περίτρανα.

Η φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο μικρός κάδος να είναι ξέχειλος με τα σκουπίδια να έχουν γεμίσει και το χώρο γύρω από αυτόν και η βουνοπλαγιά να γεμίζει επίσης με σκουπίδια, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας, σε σχετικό άρθρο μας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα αργότερα, αποδεικνύεται πως ο Δήμος δεν φρόντισε να αλλάξει την πλαστική σακούλα από τον μικρό κάδο και να κάνει την παραμικρή καθαριότητα στον χώρο, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας.

Η απόδειξη είναι αυταπόδεικτη.

Και στις δύο φωτογραφίες στο έδαφος δίπλα στο κάδο υπάρχει ένα προστατευτικό ανεμιστήρα.

Υπάρχει εκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα, αφού κάθε φορά ανεβαίνουμε το συναντάμε. 

Επειδή ο χώρος έχει αρκετή επισκεψιμότητα, όσο ο καιρός είναι κατάλληλος, ας φροντίσει ο Δήμος για τη στοιχειώδη καθαριότητά του.

Επίσης και εμείς οι κάτοικοι που τον επισκεπτόμαστε, ας φροντίσουμε πλέον τα απορρίμματά μας, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικά μπουκαλάκια, αλουμινένια κουτάκια από μπύρες και αναψυκτικά. γυάλινα μπουκαλάκια από αλκοολούχα ποτά και άλλα, να τα πετάμε στον κάδο ανακύκλωσης που βρίσκεται πλέον στον χώρο.

Να τον αφήνουμε καθαρό φεύγοντας για να τον βρούμε καθαρό όταν τον ξαναεπισκεφτούμε την επόμενη φορά, εφ΄όσον φυσικά και ο Δήμος φροντίσει με τη σειρά του να αδειάζει τους κάδους και να καθαρίζει το πάρκινγκ, από μικροσκουπιδάκια που τυχόν μας έπεσαν και δεν το αντιληφθήκαμε…

Ακόμα και  προτροπή σε κάποιον απρόσεκτο στο χώρο, με ευγενικό τρόπο, για διατήρηση της καθαριότητας, ίσως βοηθούσε…

Όπως επίσης και η τοποθέτηση σε τρία – τέσσερα σημεία πινακίδων του Δήμου, για διατήρηση της καθαριότητας, θα είχαν αποτέλεσμα…