Έργα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, από την Περιφέρεια Αττικής

Έργα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, από την Περιφέρεια Αττικής – Νέα πεζοδρόμια και συντήρηση υπαρχόντων στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Την κατασκευή νέων πεζοδρόμων και τη συντήρηση υπαρχόντων στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, εξασφαλίζουν, με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης.

Ελπίζουμε μόνο οι εργασίες να γίνουν σωστά και να μη παρουσιαστεί ξανά το φαινόμενο της τσιμεντοποίησής τους, όπως σε αυτόν του πλακόστρωτου πεζόδρομου Διομήδη Κομνηνού.

Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναφέρει σχετικά:

Στο επίκεντρο του έργου είναι η ασφάλεια των πολιτών, η απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία καθώς και η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 581.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζοδρόμων, χώρων πρασίνου, όδευσης τυφλών, ράμπες για άτομα με αναπηρία, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και εργασίες ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Προβελεγγίου (από οδό Αθηνάς έως οδό Αιόλου), Πλατή (από οδό Κ. Παλαμά έως οδό Αριστομένους) και Αριστοτέλους (από οδό Αφροδίτης έως οδό Κουντουριώτου).

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη συντήρηση των υπαρχόντων πεζοδρόμων: Κολοκυθά, Τερψιθέας, Θησέως, Πλούτωνος, Προβελεγγίου, Αγ. Γεωργίου, Κουντουριώτου και Αφροδίτης, με τμηματική αποκατάσταση πλακοστρώσεων.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής