Οργάνωση και Διαχείριση Κινδύνων Πλημμύρας στη Δυτική Αθήνα

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρου Τζόκα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του σύσκεψη, με θέμα: Ενημέρωση – Οργάνωση για τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών και οργάνωση ενεργειών για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και οργάνωση των δράσεων όλων των φορέων που σχετίζονται με το εν λόγω θέμα, δεδομένου ότι τον Ιούλιο 2018 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2963/τ.Β΄, το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών και Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής (ΕL06) και η αντίστοιχη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας, στην εισήγησή του, ενημέρωσε για την πορεία και την εξέλιξη των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δυτική Αθήνα και τόνισε την ανάγκη για καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να είμαστε το δυνατό έτοιμοι σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Αναγνωστόπουλος, στην αρχική του τοποθέτηση, παρουσίασε τα βασικά σημεία του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών και Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας, με δεδομένο πλέον τα έντονα και συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, τόσο στις αστικές, όσο και στις περιαστικές περιοχές, καθώς και η επιβάρυνση περιοχών από τις φωτιές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας για θέματα αιγιαλού του Υπουργείου Οικονομικών, της Αποκεντρωμένης, οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Επίσης, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, κα Αγγελική Σαπουνά, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

πηγή: Peristeri News