» Στα ίχνη του δράστη της κλοπής του έργου τέχνης από την είσοδο της Δημαρχίας, η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη του δράστη της κλοπής του έργου τέχνης από την είσοδο της Δημαρχίας, η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη του δράστη που αφαίρεσε την υδρόγειο σφαίρα που κοσμούσε την είσοδο του Δημοτικού Καταστήματος της πόλης μας, βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές.

Χάρις στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που είναι τοποθετημένη στη Δημαρχεία, όλη η επιχείρηση έχει καταγραφεί και υπάρχουν λεπτομέρειες του δράστη και της κλοπής του καλλιτεχνικού έργου, μπροστά από τη Δημαρχεία.

Η κλοπή συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου στις 4:10΄.

Ο δράστης μάλιστα κοιτάζει και την κάμερα κάποια στιγμή και έχει αποτυπωθεί το πρόσωπό του και με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, είναι θέμα χρόνου η αναγνώρισή του.

Η Αστυνομία έχει πάρει αποτυπώματα από τη βάση που ήταν κολλημένο το έργο και μέσω αυτών ελπίζει να αποκαλύψει το δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έδρασε μόνος.

Πλησίασε το έργο, το οποίο ζυγίζει περί τα 40 κιλά, το ξεκόλλησε από τη βάση του και πεζός απομακρύνθηκε με αυτό αγκαλιά.

Ο Δήμος έχει απευθυνθεί σε χυτήρια της ευρύτερης περιοχής (Αιγάλεω, Ασπρόπυργο κλπ) και έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες τους για το συμβάν.

Έως στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνισή του το έργο σε κανένα στέκι.

Το κράμα μετάλλων δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, αλλά είναι πάρα πολύ ανθεκτικό στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Η αξία του έργου άλλωστε δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του μετάλλου, όσο με τον καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε, την παραστατικότητά του, τη συμβολικότητά του και τη συναισθηματική αξία του που είναι τεράστια.

Η γνωστή «Μοναχική πορεία του κόσμου», όπως ονομάζεται το έργο, είναι του Ηπειρώτη γλύπτη και καθηγητή Πανεπιστημίου Κυριάκου Ρόκου, είχε δοθεί ως δωρεά στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, με ευκαιρία τα εγκαίνια του Δημοτικού Μεγάρου.

Ο γλύπτης της «Σφαίρας της ιστορίας του κόσμου» Κυριάκος Ρόκος είναι ο ομότιμος καθηγητής συντήρησης αρχαιοτήτων.

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!