Με λαμπρότητα και ιερά κατάνηξη η εορτή του Ι. Ναού της Αγίας Σοφίας στην πόλη μας

Με λαμπρότητα και ιερά κατάνηξη εόρτασε ο Ι.Ν. της πόλης μας την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τις εορτές της Αγίας Σοφίας και των θιγατέρων της Ελπίδας, Πίστης και Αγάπης.

Αρκετός κόσμος και πιστοί προσήλθαν στο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” από νωρίς το απόγευμα, πριν τη λιτανεία της Εικόνας.

Την πομπή ακολούθησε στους γύρω δρόμους πολύς κόσμος, ενώ στα μπαλκόνια των γύρω σπιτιών υπήρξαν φωταψίες, θυμιάματα και κατάνηξη από τους συμπολίτες μας.

Προ της πομπής παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου και Διευθυντού της Μουσικής Σχολής του Δήμου μας, κ. Ελευθέριου Καλκάνη.

Την εικόνα κρατούσε άγημα από την Ένωση Κρητών και του Συλλόγου Ποντίων της πόλης μας, με τις παραδοσιακές στολές τους.

Παρόντες εκτός του πλήθους κόσμου ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντάβιος, Λεωτσάκος και Σαββίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάγκας, Φέγγη, Σωτηρόπουλος, Ανδρουλάκη, Κοσμίδου, Σιούτη, Καλή, Χατζηνικολάου, ίσως και άλλοι που λόγω του συνοστισμού μας διέφυγαν.

 

Επίσης διακρίναμε τον Βουλευτή κ. Καρχιμάκη, τον π. Δήμαρχο της πόλης μας κ. Λάμπρο Μίχο με τον γιό του Σπύρο π. Αντιδήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας, τον Γραμματέα της Τ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γιάννη Πουλάκη με τον Αντιπρόεδρο της Τ.Ο. κ. Γιώργο Πουλάκη.

Σημειώνομε πως για πρώτη φορά μετά από καιρό συνευρέθησαν στον ίδιο χώρο ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης με τον π. Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο.

Αρνητικό της όλης εκδήλωσης ήταν το γεγονός πως ενώ είχε σκοτινιάσει για τα καλά τα φώτα του Δημοτικού Φωτισμού στο Άλσος και ειδικότερα στο χώρο πέριξ του Ναού δεν είχαν ανάψει και με δυσκολία διέκρινε ο ένας τον άλλον, αφού ο μοναδικός φωτισμός στον χώρο προήρχετο από τα φώτα του Ναού.

ΤΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ