Τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Παπαδόπουλο για την προσφορά του στην καλαθοσφαίριση, από τον ΠΟΛΥΝΙΚΗ

Μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού Μπάσκετ παραβρέθηκε στο Τουρνουά το οποίο διοργάνωσε ο Πολυνίκης το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Η διοίκηση του Συλλόγου θέλοντας να τιμήσει τον Δημήτρη Παπαδόπουλο για την προσφορά του στην καλαθοσφαίριση του απένειμε τιμητική πλακέτα, την οποία του παρέδωσε ο εκ των «μαθητών» του προπονητής του Πολυνίκη Ηλίας Στρατικόπουλος.

Ο Coach Δημήτρης Παπαδόπουλος πέρα από την ανάδειξη σημαντικών παικτών που κοσμούν το Ελληνικό Μπάσκετ έχει συμβάλλει στην ανάδειξη και ανέλιξη εξίσου σημαντικών προπονητών, μεταξύ των οποίων και του «δικού» μας Ηλία Στρατικόπουλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Πολυνίκη τόσο για την πρόσκληση της ομάδας του στο Τουρνουά όσο και για την τιμητική βράβευση εξέφρασε την πεποίθηση του πως διοργανώσεις σαν την συγκεκριμένη μαζί με την παρουσία τόσων ξεχωριστών ανθρώπων του μπάσκετ ανεβάζουν το επίπεδο του αθλητισμού και του μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας.

Η καριέρα του Δημήτρη Παπαδόπουλου είναι γεμάτη με επιτυχίες και με προκλήσεις που δεν φοβήθηκε να αναλάβει.

Από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της Euroleague το 2007,5 πρωταθλήματα Ελλάδας (2003 – 07) και 2 Κύπελλα Ελλάδας (2004, 2007).

Εκείνη την περίοδο συνεργάστηκε στον πάγκο του «τριφυλλιού» με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη. Παράλληλα, διετέλεσε και μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Ελλάδας, όπου στο πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη κατέκτησε το Eurobasket το 2005, ενώ ήταν παρών και στο ιστορικό Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας ένα χρόνο αργότερα, τότε που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε τον Αμερικανών και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του κόσμου