Μικρής έκτασης επεισόδιο μεταξύ κατοίκων και πληρώματος απορριμματοφόρου του Δήμου μας

Λάβαμε από συμπολίτη μας το παρακάτω κείμενο, σύμφωνα με το οποίο, οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου, δεν άδειασαν σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, και τους τρεις κάδους που υπάρχουν στη γωνία Ανδρέου Δημητρίου και Καλαβρύτων, αλλά τους δύο από αυτούς με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρό επεισόδιο, μεταξύ κατοίκων και εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Επισκεφτήκαμε το σημείο, μετά την ενημέρωση που είχαμε και συμπολίτισσά μας κάτοικος της γειτονιάς, παρούσα στο συμβάν μας το επιβεβαίωσε.

Η επιστολή που λάβαμε από τον συμπολίτης μας, έχει ως εξής:

“H κατάσταση με την αποκομιδή των σκουπιδιών έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Τρανό παράδειγμα το περιστατικό που θα σας περιγράψω παρακάτω. Λίγο μετά τις 12:30 εμφανίστηκε απορριμματοφόρο του δήμου στη συμβολή των οδών Ανδρέα Δημητρίου και Καλαβρύτων.

Οι υπάλληλοι του Δήμου μάζεψαν τα σκουπίδια από τους δύο από τους τρεις κάδους που βρίσκονται στο σημείο και έσπευσαν να φύγουν. Οι γείτονες άρχισαν να τους φωνάζουν ότι δεν έχουν μαζέψει όλα τα σκουπίδια αλλά εκείνοι δεν άκουσαν και συνέχισαν τη διαδρομή τους.

Όταν άκουσα τις φωνές του, βγήκα έξω από το σπίτι μου και άρχισα να τρέχω πίσω τους για να τους μιλήσω. Όταν τους πλησίασα και τους είπα ότι δεν έχουν μαζέψει τα σκουπίδια απόρησαν!

Στη συνέχεια τους εξήγησα ότι υπήρχαν σκουπίδια στο σημείο γύρισαν πίσω και τα μάζεψαν.

Για την ιστορία!

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει και κάδος ανακύκλωσης ο οποίος ήταν γεμάτος με σκουπίδια που σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν προς ανακύκλωση. Όταν δε δύο ηλικιωμένες κυρίες τους πλησίασαν για να τους παραπονεθούν η απάντηση που πήραν ήταν ότι “δεν είναι δική μας δουλειά να μαζέψουμε ότι υπάρχει στον μπλε κάδο”.

1)Ο κ. Καπλάνης ως πότε θα κωφεύει σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου;

2)Θα πάρει κάποιο μέτρο ή θα συνεχίσει να λέει το χαρακτηριστικό του σλόγκαν “θα το δούμε από Δευτέρα” σε όσους του εκφράζουν τα παράπονά τους;

3) Και τέλος ως πότε θα χωρίζει τους δημότες του σε δύο κατηγορίες; Αυτούς που ζουν στην Κάτω Αγία Βαρβάρα και δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με την καθαριότητα και με αυτούς που ζουν στην Άνω Αγία Βαρβάρα και αισθάνονται ότι ζουν σε υποβαθμισμένη περιοχή;

Γιάννης Πολίτης

Journalist – giannispolitis1989@gmail.com”