Στον Αγαθάγγελο οι Ηπειρώτες – Παραδοσιακό Ηπειρώτικο Γλέντι στο χώρο του Ναού της Αγίας Βαρβάρας στις 7 Οκτώβρη

Επίσκεψη στον Επίσκοπο κ.κ. Αγαθάγγελο, πραγματοποίησαν οι κ.κ. Νίκη Σιαραμπή  Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης μας   και το μέλος του Συλλόγου  Εμμανουέλα Γεωργούση, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του στην Ιερά Σύνοδο, σε προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και δημοσιεύουμε στη συνέχεια, υπήρξε εγκάρδιο κλίμα στη συζήτηση που είχαν  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελος και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο συμπολίτης μας εκκλησιαστικός συντάκτης κ. Ζαχαρίας Γεωργούσης.

Ο κ.κ. Αγαθάγγελος εκτιμώντας την προσπάθεια και τους στόχους του Συλλόγου Ηπειρωτών, έκανε δεκτό το αίτημά του, για παραχώρηση του αύλειου χώρου του Ι. Ναού της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να διοργανωθεί εκεί Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Σημειώνουμε πως είναι η πρώτη φορά που θα διοργανωθεί τέτοια εκδήλωση στο συγκεκριμένο χώρο, απ΄όσον θυμόμαστε.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”

Αγία Βαρβάρα, 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σιαραμπή Νίκη και η κ. Γεωργούση Εμμανουέλα, μέλος και χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελο, στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Αγαθάγγελος μας έκανε ιδιαίτερη τιμή σήμερα που μας δέχτηκε με τόση καλοσύνη, πραγματικό ενδιαφέρον και με την αξιοσημείωτη ταπεινότητα που τον διακρίνει.

Στάθηκε πραγματικός Πνευματικός Πατέρας!

Μιλήσαμε για το αξιέπαινο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο χώρο της Αποστολικής Διακονίας και του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας, ιστορικής μονής και σημείου αναφοράς της πόλη μας! Ακούσαμε με πολύ ενδιαφέρον για την πλούσια δράση, τις επιδιώξεις, τους στόχους και τα όνειρα του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Φαναρίου για την Εκκλησία, τον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας και συνολικά την πόλη! Συμφωνήσαμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο θεάρεστο έργο του!

Ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Αγαθάγγελος ζήτησε να πληροφορηθεί για το νεοσύστατο Σύλλογο και άκουσε με ενδιαφέρον την ενημέρωση που του έγινε για τους σκοπούς και τους στόχους του, επιβραβεύοντας την προσπάθεια που γίνεται.

Ήταν πρόθυμος να στηρίξει δράσεις του συλλόγου, που στοχεύουν την ανάδειξη της μακραίωνης παράδοσης, του πολιτισμού και των αξιών του ελληνικού λαού, που δεν νοούνται έξω από την αγκάλη της Εκκλησίας μας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Σύλλογο και την πόλη μας, ο κ.κ. Αγαθάγγελος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας, για τη διάθεση του αύλειου χώρου του Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να διοργανώσουμε Ηπειρώτικο Παραδοσιακό Γλέντι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Θα προηγηθεί λειτουργία, αρτοκλασία και προσκύνημα πιστών, αναβιώνοντας έτσι μακραίωνες συνήθειες και έθιμα του τόπου μας!

Η κ. Σιαραμπή, πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε στο πέρας της συζήτησης: «Προσήλθα σήμερα στη συνάντηση – συζήτηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. κ. Αγαθάγγελο ιδιαίτερα αγχωμένη, εξαιτίας του μεγάλου σεβασμού που τρέφω στο πρόσωπό του και της ιδιαίτερης τιμής που μας έκανε να μας δεχθεί και αποχωρώ ειλικρινά συγκινημένη! Με τις ευλογίες του!»

Άπαντα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, πληροφορηθέντα τη θετική και αγαθή στάση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου στο αίτημά μας και την τόσο εγκάρδια αρωγή του στα πρώτα βήματα του νεοφώτιστου συλλόγου μας, τον ευχαριστούν θερμά.

Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος                         Η Γραμματέας
Νίκη Αγ. Σιαραμπή          Σταυρούλα Μπαντούνα