Η γέφυρα συνεχίζει να είναι κατειλημμένη με αγωγούς και εργαλεία

Παραμένει κατειλημμένη με εργαλεία, κοντέϊνερ, τεράστιους τσιμεντένιους αγωγούς και  άλλα υλικά της κατασκευαστικής εταιρείας, η Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη.

Παρά την παλαιότερη αλλά και την προ ολίγων ημερών δέσμευση του Δήμου, πως η γέφυρα η οποία εφάπτεται με το Β΄Δημοτικό Σχολείο θα είχε καθαριστεί από αυτά, με την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, δυστυχώς αυτά παραμένουν, όπως και η γέφυρα κλειστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμος διαβεβαιωσε για μια ακόμα φορά τον Διευθυντή του Σχολείου πως αυτά θα απομακρυνθούν έως τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους και το ερώτημα που πλανάτε αλλά και συζητήτε είναι το εξής: “από πότε ο Δήμος μας είναι υποχρεωμένος να παραχωρεί σε οποιονδήποτε ιδιώτη δημόσιο χώρο για χρήση”;

Ένα άλλο ουσιαστικότερο ερώτημα αναφέρεται στη στατικότητα της γέφυρας: πως εξηγήται η γέφυρα να είναι κλειστή για ασφάλεια τέσσερα χρόνια (24 Οκτωβρίου, έχουμε τα τετράχρονα γενέθλιά της, από τότε που έκλεισε) και επί μήνες σε αυτή να υπάρχουν τα υλικά και τα μηχανήματα που ζυγίζουν δεκάδες τόνους;

Αντέχει ή δεν αντέχει βάρος η γέφυρα τελικά;

Πληροφορηθήκαμε τέλος πως ο Σύλλογος Γονέων του Β΄Δημοτικού Σχολείου θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της πόλης μας κ. Θεμιστοκλή Ντάβιο για να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν το Σχολείο γενικότερα και τη γέφυρα ειδικότερα.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία έχει παρατήσει εδώ και μήνες στο πεζοδρόμιο της οδού Ανδρέου Δημητρίου και Καραολή δύο τεράστια κομμάτια τσιμεντένιων αγωγών, καταλαμβάνοντας το και απαιτείται η άμεση απομάκρυνσή τους από αυτό.