Ο Δήμος θα ανταποκριθεί στο αίτημα των Κρητικών, για την κατασκευή πέργκολας – Οι Κρήτες συμμετέχουν στις “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2018”

Την απόφαση να αναλάβει ο Δήμος, τα έξοδα για την κατασκευή πέργκολας στη βεράντα του ακίνητου που στεγάζεται η Ένωση Κρητών, επί της οδού Αγίας Λαύρας, πήρε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης μετά την επαναφορά του αιτήματος από την Ένωση Κρητών, με πρόσφατη επιστολή της προς αυτόν, προκειμένου οι προγραμματισθείσες εκδηλώσεις της να συμπεριληφθούν, στις εκδηλώσεις του Δήμου “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2018”.

Την υπόσχεση για την κατασκευή της πέργκολας είχε δώσει ο κ. Δήμαρχος σε εκδήλωση της Ένωσης κατά την φετινή εορτή του Αγίου Γεωργίου στα γραφεία της, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας.

Εν συνεχεία την αναίρεσε επικαλούμενος τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου.

Η Ένωση επανήλθε τον περασμένο Ιουνίο για το θέμα, υπενθυμίζοντας στον κ. Καπλάνη την υπόσχεσή του και ζητώντας του να την κατασκευάσει, όπως τους είχε υποσχεθεί, αφήνοντας περιθώρια έως τον τρέχοντα μήνα.

Με πρόσφατη επίστολή της, η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβαρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, προς τον κ. Καπλάνη, την οποία δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες, τον ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει  για το κλείσιμο 60 χρόνων δράσης στην πόλη μας, προτείνοντας του να συμπεριληφθούν στις “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2018”, με την προϋπόθεση, τη συμβολή του Δήμου στα έξοδα των εκδηλώσεων.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ένωσης συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή της πέργκολας, η προμήθεια χρωμάτων για το βάψιμο των γραφείων της και άλλες προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση ότι οι εκδηλώσεις της Ένωσης Κρητών συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2018”, σημαίνει πως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, αποφάσισε ο Δήμος να αναλάβει την κατασκευή της πέργκολας αναθέτοντας μάλιστα την όλη διαδικασία στον έμπειρο επί τεχνικών θεμάτων Αντιδήμαρχό του κ. Σάββα Σαββίδη και να ανταποκριθεί και σε άλλα αιτήματα των συμπολιτών μας Κρητικών.

Καλορίζικη η πέργκολα σύντεκνοι…