“Γιορτές Πόλης 2018” – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων – Ο αποκλεισμός συγκεκριμένου χώρου

Με καλλιτεχνικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και με προσοχή καταρτίστηκε και το φετινό πρόγραμμα του Δήμου “Γιορτές Πόλης”.

Εφέτος υπάρχουν τρία καινούργια γεγονότα:

1. Ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις της Ένωσης Κρητών “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, που είναι αφιερωμένες στα 60 χρόνια δράσης του σημαντικού αυτού Φορέα της πόλης μας και θα κλείσουν τις Γιορτές.

2. Παίρνει το “Βάπτισμα  του πυρός” ο νεοσυσταθής Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”, συμμετέχοντας σε ανοικτές εκδηλώσεις.

3. Οι εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν σε συνεργασία με τους Φορείς, από την κ. Άννα Γούναρη, η οποία πρόσφατα ανέλαβε τη θέση της Συμβούλου του Δημάρχου, επί τα Πολιτιστικά.

Είμαστε σίγουροι πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και ελπίζουμε πως η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μεγάλη.

Έχουμε μόνο μία μικρή ένσταση ως προς τους χώρους.

Δε διαφωνούμε ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων χώρων που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, προβληματιζόμαστε μόνο για τον αποκλεισμό ενός πολύ σημαντικού χώρου ο οποίος δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του από το Δήμο, με αποτέλεσμα και να μην είναι όσο λειτουργικός ήταν, αλλά και να έχει αναπτυχθεί σε κάποιο μέγεθος, η παραβατικότητα σε εκείνον.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι γείτονες να τον αποφεύγουν, τα παιδιά να μην τον προτιμούν και ο Δήμος επίσης να του γυρίζει την πλάτη αντί να τον αξιοποιεί, παραδίδοντας τον στην ουσία…

Ο λόγος για το “ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”, που στοίχισε εκατομμύρια δραχ., ήταν πρωτοποριακός στο είδος του, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, αλλά δυστυχώς είναι σημείο αρνητικής αναφοράς πλέον.

Ο Δήμος οφείλει να τον ανανεώσει και να αρχίσει να τον αξιοποιεί, προς όφελος του Λαού της πόλης μας…

Ελπίζουμε πως στο μέλλον ο Δήμος θα παρέμβει.

Φυσικά οι παρεμβάσεις δεν είναι πάντα κατασταλτικές.

Είναι πρωτίστως πολιτιστικές.

Είναι παρεμβάσεις, εκδηλώσεις και συνεχής παρουσία δρώμενων που θα τραβήξουν κόσμο στο χώρο και θα απωθήσουν, όσους αισθάνονται άβολα από την πολυκοσμία…

Εν πάση περιπτώσει, ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου χώρου δεν μειώνει την προσπάθεια για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων “ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ”, απλά θεωρήσαμε κατάλληλο το θέμα προς ανάδειξή του συγκεκριμένου προβλήματος, διότι περί προβλήματος πρόκειται.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου: