Πήγαν για πρόβα και έστησαν γλέντι οι Ηπειρώτες συμπολίτες μας

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου ο νεοσυσταθής ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ της πόλης μας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”.

Στο προαύλιο του Β΄Δημοτικού Σχολείου της  πόλης μας, έγινε η πρώτη συγκέντρωση μελών του και φίλων της Ηπειρώτικης Μουσικής, προκειμένου να στηθεί το χορευτικό του Συλλόγου.

Η προσέλευση μουσικοφίλων και λάτρεων του κλαρίνου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Πήγαν για πρόβα και έστησαν γλέντι, με συμπολίτες μας από τα γύρω μπαλκόνια να τους καμαρώνουν και να διψάνε και εκείνοι για συμμετοχή, σε αυτό το νέο που γεννιέται…

Περίπου τριάντα συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν, βάζοντας τις βάσεις για κάτι ξεχωριστό στην πόλη μας.

Λέμε ξεχωριστό διότι έως σήμερα δε θυμόμαστε Σύλλογος της πόλης μας να ασχολείται  με μουσική και χορούς της υπόλοιπης Ελλάδας πλην των Κρητικών και των Ποντιακών τραγουδιών και μουσικής, από τους παλαιότερους Συλλόγους στην πόλη μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην νέα προσπάθεια του Συλλόγου Ηπειρωτών, ο οποίος εισέβαλε δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της Αγίας Βαρβάρας.

Οι πρόβες του χορευτικού ξεκίνησαν προκειμένου ο Σύλλογος να πάρει μέρος με το δικό του χορευτικό σχήμα και άλλες δραστηριότητες, στις εκδηλώσεις του Δήμου, το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, αλλά και να καθιερωθεί και να επικεντρωθεί στην εξάπλωση της Ηπειρώτικης μουσικής, μεταξύ των άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα αναπτύξει.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαραμπή Νίκη, καλωσόρισε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και εν συντομία τους ανέπτυξε τους στόχους του νέου φορέα.

Πληροφορηθήκαμε επίσης πως στις 6 Οκτώβρη, ημέρα Σάββατο θα διοργανώσουν Ηπειρώτικο γλέντι στην πόλη μας με τον συμπολίτη μας κ. Τσεκούρα Θανάση να δραστηριοποιείται για την καλύτερη δυνατή  διοργάνωση.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Γεωργόπουλος, περιχαρής από την προσέλευση του κόσμου στην πρόβα, μας δήλωσε: “Σήμερα έπεσε ο σπόρος από τον Σύλλογό μας. Οι καρποί θα είναι σπουδαίοι”.

Ενημερωθήκαμε από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σιαραμπή, πως σύντομα ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο για τη στέγαση των γραφείων του Συλλόγου και του χορευτικού του τμήματος. Έως τότε οι πρόβες θα γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου, σε ώρες και ημέρες που θα ανακοινωθούν.

Αξίζει τέλος να αναφερθούμε στους δύο χοροδιδάσκαλους που ανέλαβαν τη συγκρότηση του χορευτικού του Συλλόγου.

Πρόκειται για τα μέλη του κ.κ. Εμμανουέλα Γεωργούση και Παναγιώτη Περιστέρη.

Οι δυό τους με την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους σε συνδυασμό με την αγάπη τους για τους παραδοσιακούς χορούς μετέφεραν αυτό το πνεύμα, στους έτσι κι αλλιώς διψασμένους για παραδοσιακούς χορούς συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”.

Καλούς χορούς να έχετε…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Τηλ. επικοινωνίας: 210 561 6141  –  Κιν. : 6938 297 004

http://www.apeirotanav.gr  –  e-mail: info@apeirotanav.gr