Αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής Αγίας Μαρίνας – Επιστολή στους Δημάρχους Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΟN LINE, WestNews.gr, Aigaleopress

31 Αυγούστου 2018

Αξιότιμοι κ. Δήμαρχοι , Κύριε Καπλάνη, Κύριε Μπίρμπα

Ημερολογιακά το καλοκαίρι αποχωρεί…,όχι όμως και στην πράξη, γιατί είναι γεγονός πλέον κάθε χρόνο η παράταση του καλοκαιριού, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής επηρεάζοντας την ανθρώπινη υγεία ποικιλοτρόπως. Συγκεκριμένα και το φετινό καλοκαίρι, πέμπτο κατά σειρά, βιώσαμε για ακόμη μία φορά στην περιοχή μας έντονα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον θόρυβο, την κυκλοφοριακή συμφόρηση που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα εκρηκτικό «κοκταίλ» επιδεινώνοντας την ήδη κακής ποιότητας ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Μικρό «διάλλειμα» από την εν λόγω κατάσταση βιώσαμε τις δύο εβδομάδες πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Με αφορμή την ενημέρωση που είχαμε από την ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης μας, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΟN LINE, σχετικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/5/2018 και την αναφορά στο κυκλοφοριακό χάος της περιοχής μας από τον Δημ. Σύμβουλο κ. Βασιλάκο, τον οποίον ευχαριστούμε ειλικρινώς για το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του, θέλουμε να σταθούμε στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής δια στόματος Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου, ο οποίος αναφέρθηκε «στην τοποθέτηση κάγκελων και καθαρισμού των πεζοδρομίων, ότι για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής είναι αρμοδιότητα της Τροχαίας να επιβάλλει την τάξη και τέλος πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις μονοδρόμησης της οδού Αγ. Μαρίνης».

Είναι αληθές, ότι η εικόνα της οδού Αγ. Μαρίνης έχει βελτιωθεί σημαντικά, το είχαμε μνημονεύσει σε προηγούμενη επιστολή μας (30/4/2018), με τον καθαρισμό του μεγάλου κατά μήκος πεζοδρομίου της αλλά και την διευκόλυνση των πεζών με την τοποθέτηση κάγκελων.

Όμως….τα προβλήματα κ. Αντιδήμαρχε είναι άλλα και παραμένουν:

Η διπλή κατεύθυνση της οδού δυσχεραίνει την καθημερινή διέλευση Αστικών Λεωφορείων, βαρέων και επιβατικών οχημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται………..!!

Ποια τάξη να επιβάλλει η Τροχαία; όταν η κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού είναι περιορισμένη και τις ώρες αιχμής η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου δημιουργεί ένα τεράστιο κυκλοφοριακό «κομφούζιο».

Οι «συζητήσεις» μονοδρόμησης της οδού, ελπίζουμε να συνοδευτούν και από πρωτοβουλία κατάργησης διέλευσης έστω δύο λεωφορειακών γραμμών όπως συνέβη πρόσκαιρα και στην εορτή του Ι.Ν. Αγ.Μαρίνας της πόλης μας και συγκεκριμένα των γραμμών 892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΙΛΙΟΝ & 891 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΣΤΑΘ. ΑΤΤΙΚΗΣ. Να σημειωθεί ότι εκείνες τις ημέρες της Ιεράς πανήγυρης, η καθυστέρηση διακοπής της κυκλοφορίας στην εν λόγω οδό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους μικροπωλητές και όχι μόνο!!.

Η μετατροπή της απέραντης έκτασης μπροστά από την Ι. Μονή Αγ. Μαρίνας από άναρχο χώρο στάθμευσης και εναπόθεσης “πάσης φύσεως άχρηστων υλικών” σε χώρο πρασίνου.

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε θερμά τα sites ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΟN LINE, WestNews.gr και Aigaleopress για την συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς που κατοικούμε πέριξ της περιοχής «Αγίας Μαρίνας».

Κύριοι Δήμαρχοι,

Είναι πασιφανές ότι οι δήμοι αλλά και οι περιφέρειες διαχειρίζεστε μεγάλο μέρος των θεμάτων της καθημερινής μας ζωής.

Είστε, μεταξύ άλλων, υπεύθυνοι για υπηρεσίες και υποδομές που έχουν ζωτική σημασία για τον πολίτη: αστική και δημοτική κατάσταση, δόμηση, κοινόχρηστοι χώροι, ύδρευση-αποχέτευση, καθαριότητα, ανταποδοτικές υπηρεσίες κ.λπ.

Στην περίπτωση μας έχουμε μια αντικειμενικά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής!!

Αναμένουμε λοιπόν σύντομα παρεμβάσεις στα προβλήματα μας, αφού φάνηκε το ενδιαφέρον από μέρους του Δήμου Αγ. Βαρβάρας στο θέμα του καθαρισμού της Οδού Αγ. Μαρίνης και επειδή όπως γράψαμε σε προηγούμενη επιστολή μας «δεν θα καταθέσουμε τα όπλα» επιφυλασσόμεθα στο μέλλον για κινητοποιήσεις, με κύριο πυλώνα, την προσφυγή σε συγκεκριμένη «Ανεξάρτητη Αρχή».

Με Εκτίμηση Επιτροπή Κατοίκων
Περιοχής Αγ. Μαρίνας Δ. Αγ.Βαρβάρας