Διασταύρωση “καρμανιόλα” πέντε δρόμων, στη Μεγ. Αλεξάνδρου, με κακή σήμανση – Συχνά τα τροχαία…

Ένας σημαντικός αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνος κυκλοφοριακός κόμβος στην πόλη μας, στον οποίο συμβαίνουν  τροχαία ατυχήματα με αυξημένη συχνότητα, είναι στο σημείο της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο οποίο συναντιόνται πέντε διαφορετικοί δρόμοι.

Πρόκειται για τους δρόμους Πραξιτέλους, Κισσάμου, Κακίση, Ερμού και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παρά την αυξημένη κίνηση, η σήμανση είναι υποτονική.

Οι πινακίδες STOP και άλλες του ΚΟΚ, από την πολυετή τοποθέτηση και ύπαρξή τους έχουν ξεβάψει και δεν διακρίνονται όπως πρέπει. Σε άλλες υπάρχουν αυτοκόλλητα που ολοκληρώνουν την κακή ενημέρωση των οδηγών, ενώ στο οδόστρωμα δεν υπάρχει ούτε μία διάβαση πεζών οριοθετημένη και βαμμένη. Καμμία διαγράμιση!!!

Τα οχήματα κατ΄εκτίμηση διέρχονται, διασχίζουν ή στρίβουν στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ οι πεζοί περνούν τρέχοντας, απ΄όποιο σημείο τους βολεύει είτε για να αποφύγουν τα οχήματα, είτε για να προλάβουν το λεωφορείο που περνάει και έχει στάση στο σημείο και από τις δύο πλευρές της Μεγ. Αλεξάνδρου.

Σημειώνουμε πως από το σημείο αυτό διέρχονται και πολλοί μαθητές για να πάνε στο Σχολικό Συγκρότημα.

Γενικά υπάρχει θέμα στο σημείο αυτό και ο Δήμος πρέπει να φροντίσει την ενίσχυσή του με νέα ίσως και μεγαλύτερα σήματα του ΚΟΚ.

Υπάρχουν καταστηματάρχες και κάτοικοι οι οποίοι γίνονται μάρτυρες των συχνών τροχαίων ατυχημάτων, οι οποίοι ζητούν να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στο πενταπλό συνάντημα των παραπάνω δρόμων.