Τελευταία εβδομάδα του ΣΙΝΕ “ΠΑΝΘΕΟΝ” για εφέτος

Τελευταία εβδομάδα αυτή που διανύουμε, πριν το ΣΙΝΕ “ΠΑΝΘΕΟΝ” του Δήμου μας ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες για το κοινό ταινίες του, βάσει του προγράμματός του.

Έχουμε λοιπόν:

Η Μεγάλη Υπόσχεση
Σήμερα 2 Σεπτεμβρίου – Μία παράσταση ώρα 21:00΄
Ιστορικό μελόδραμα, που καταγγέλει μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του προηγούμενου αιώνα.

“Η Μεγάλη Υπόσχεση” είναι η ιστορία του νεαρού Αρμένη Μίκαελ Μπογκοσιάν, ο οποίος το 1914 φτάνει στην Κωνσταντινούπολη για να σπουδάσει στην Ιατρική. Εκεί θα γνωρίσει την όμορφη Άννα, σύντροφο ενός Αμερικανού φωτορεπόρτερ, την οποία ερωτεύεται. Τότε όμως θα ξεσπάσει ο Μεγάλος Πόλεμος και η καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία θα ξεκινήσει τις απηνείς διώξεις εναντίον των Αρμενίων. Έρωτες, σφαγές, πολιτικά παιχνίδια, ηρωισμοί και κάθε είδους βαναυσότητες θα παρελάσουν από ένα θεαματικό ιστορικό μελόδραμα, που δεν αφήνει ούτε ένα κλισέ τηλεοπτικής μίνι σειράς ανεκμετάλλευτο για να καταγγείλει ένα από τα μαζικότερα εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα.

Κυρία από Τύχη – Madame
3 – 5 Σεπτεμβρίου – Δύο παραστάσεις 20:30΄και 22:30΄

Η υπόθεση: Ο Μπομπ είναι ένας πλούσιος Αμερικάνος. Και η Αν, πρώην δασκάλα του στο γκολφ, είναι η (δεύτερη) σύζυγος – τρόπαιο.

Σε ένα dinner party που διοργανώνει η Αν, στο οποίο μεταξύ των άλλων καλεσμένοι είναι ο δήμαρχος του Λονδίνου και ο σύζυγός του, η Αν υπολογίζει πως οι συνδαιτυμόνες θα είναι συνολικά 12. Της χαλάει τα σχέδια ο γιος του Μπομπ από τον πρώτο του γάμο, ο Στίβεν.
Έτσι, στο τραπέζι είναι να καθίσουν 13 άτομα. Γρουσουζιά! Σε πανικό, η Αν πιέζει την πιστή της οικιακή βοηθό Μαρία να μεταμφιεστεί σε μία μυστηριώδη Ισπανίδα αριστοκράτισσα για να αποφύγει τον γρουσούζικο αριθμό. Αλλά το άφθονο κρασί και η χαριτωμένη κουβέντα φέρνουν κατά λάθος τη Μαρία κοντά σε έναν γόη Βρετανό έμπορο έργων τέχνης. Ένα ρομάντζο γεννιέται, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Αν.

PIRATES OF SOMALIA
6 – 9 Σεπτεμβρίου – Δύο παραστάσεις 20:30΄και 22:30΄

Ένας νεαρός δημοσιογράφος κυνηγά το ρεπορτάζ της ζωής του και σύντομα βρίσκεται κοντά στους πειρατές της Σομαλίας, ανάμεσα στους οποίους περνά τους επόμενους έξι μήνες, καταγράφοντας ποιοι είναι αυτοί οι άντρες, πώς ζουν και ποιες είναι οι δυνάμεις που τους οδηγούν.
Στην εποχή που η δημοσιογραφία άλλαξε εντελώς και επιβραβεύει την κοπτοραπτική όσων δεν έχουν επαφή με τα γεγονότα, αλλά τα αναπαράγουν ή τα διαστρεβλώνουν, ένας νεαρός αντιλαμβάνεται πως αν θέλει να λέγεται όντως δημοσιογράφος και να βρίσκεται σε μεγάλο οργανισμό πρέπει να ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά του και να βγει στον κόσμο.