Η πλατεία Αγίας Ελεούσας ΔΕΝ θα παραδοθεί στο χρόνο, που δεσμεύτηκε ο κ. Υπουργός…

Πέρισυ τον Δεκέμβρη, ενώθηκε η Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία επί τέσσερα χρόνια ήταν κομμένη στα δύο στο ύψος της πλατείας Αγίας Ελεούσας, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ.

Η παράδοση έγινε με τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπρίτζη παρόντα, ο οποίος παρουσία του Δημάρχου κ. Καπλάνη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κ. Παπαδόπουλου, ανακοίνωσε πως η πλατεία θα παραδοθεί το αργότερο σε δέκα μήνες από τότε.

Δηλαδή η πλατεία πρέπει μέσα στο μήνα να παραδοθεί, σύμφωνα με τη δέσμευσή του.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου επισκεφτήκαμε το χώρο και η εικόνα που αντικρίσαμε δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως όντως θα παραδοθεί εντός του μήνα.

Ο Δήμος έχει ζητήσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση αυτή;

Σημειώνουμε πάντως πως και η Αντιπολίτευση στο Δήμο δεν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την παράδοση της πλατείας στους Δημότες της Αγίας Βαρβάρας…

Η εφημερίδα μας, όταν όλοι γκρίνιαζαν, δικαιολογημένα για τις καθυστερήσεις που σημειώνονταν στην εξέλιξη του έργου, πάντα έγραφε πως χρειάζεται να κάνουμε υπομονή, διότι πρόκειται για έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη μας.

Το ίδιο συνιστάμε και τώρα, αλλά χρειάζεται ο κόσμος της πόλης μας να γνωρίζει.

Ιδιαίτερα μάλιστα οι καταστηματάρχες που τόσα χρόνια δεινοπαθούν, από τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχουν δεχτεί, από το εργοτάξιο.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως το χριστουγεννιάτικο δένδρο της πόλης μας θα φωταγωγηθεί εφέτος στην πλατεία, ενώ ο Σταθμός της πλατείας Αγίας Ελεούσας θα λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2019, μαζί με εκείνους του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, σύμφωνα με τις ίδιες δεσμεύσεις του κ. Υπουργού.

Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ μας υπενθυμίζουμε μια ακόμα δέσμευση που έγινε την ίδια μέρα από τον κ. Υπουργό: Η επέκταση της γραμμής 3, θα ολοκληρωθεί  μετά από ενάμιση χρόνο από τον δικό μας σταθμό και θα ενώνει τον Πειραιά με το Αεροδρόμιο σε απευθείας γραμμή, χωρίς μεταβιβάσεις σε άλλες γραμμές, δηλαδή αρχές του 2020.

Πάντως το θέμα της πλατείας ας το παρατηρεί στενότερα ο Δήμος κι ας ενημερώσει τον κόσμο για την εξέλιξή του…