Σημάδια εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πάρκο Σκύλων – Χωρίς σταγόνα νερού οι ποτίστρες των ζώων

Ένας χώρος που χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακός για την περιοχή μας και οι κάτοχοι σκύλων τον καλοδέχτηκαν με ικανοποίηση, δυστυχώς δεν έχει την επιμέλεια που θα έπρεπε και οι επισκέψεις ζωόφιλων, σε σχέση με τις πρώτες εβδομάδες  λειτουργίας του, έχουν λιγοστέψει.

Ίσως και το σημείο που “στήθηκε” να μη βοηθάει, αφού συνεχώς ο ήλιος το “βαράει” και τον κάνει αφιλόξενο για τον σκοπό του.

Ο λόγος για το Πάρκο Σκύλων στο χώρο του Άλσους “ΜΗΤΕΡΑ”, ο οποίος παραδόθηκε στους συμπολίτες μας πριν λίγους μήνες και τον υποδέχτηκαν με χαρά, αλλά άγνωστο για ποιό λόγο πλέον, δεν έχει τη φροντίδα του Δήμου.

Μέσα στον περιφραγμένο χώρο, τα ξερά χόρτα τον έχουν καταστήσει  σχεδόν ακατάλληλο για το σκοπό που δημιουργήθηκε και τις φιλοδοξίες του Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου, ο οποίος πραγματικά δούλεψε εντατικά και με πάθος για την κατασκευή του, εξασφαλίζοντας και δωρεάν υλικά από το πολυκατάστημα Praktiker της πόλης μας.

Εκτός της ακαταστασίας που υπάρχει σε αυτόν, ακόμα και οι ποτίστρες για τα σκυλιά δεν έχουν σταγόνα νερού.

Γεμάτες σκουπίδια και ξερά φύλλα από τα γύρω δένδρα, δείχνουν πως επί μέρες δεν τροφοδοτούνται με νερό και γίνονται αιτία δυσμενών σχολίων από τους ζωόφιλους που πάνε τα απογεύματα βόλτα με τα σκυλιά τους εκεί.

Γίναμε μάρτυρες τέτοιων παραπόνων και σχολίων από δύο νεαρά άτομα τα οποία είχαν πάει τα ζώα τους να ξεδιψάσουν στις ποτίστρες και τις βρήκαν στην κατάσταση που εμφανίζονται και στις φωτογραφίες μας, την Πέμπτη 30 Αυγούστου το απόγευμα, όταν βρεθήκαμε στο Πάρκο για την επίδειξη της ΕΔΟΚ.

Επισκεφθήκαμε το Πάρκο Σκύλων και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, για να διαπιστώσουμε ξανά, πως δεν ήταν συμπτωματική η έλλειψη νερού στις ποτίστρες.

Το επισκεφτήκαμε και το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη.

Συναντήσαμε δυστυχώς, την ίδια κατάσταση.

Σταγόνα νερού στις ποτίστρες!!!

Ένας νεαρός που ήταν στον χώρο και τον ρωτήσαμε εάν υπάρχει νερό ή όχι συνήθως, μας απάντησε πως “Δεν υπάρχει σταγόνα εδώ και καιρό, με τέτοια ζέστη τα σκυλιά μας υποφέρουν. Άνοιξα κάποια βάνα που υπάρχει εδώ, μήπως και γεμίσουν οι ποτίστρες αλλά τίποτα. Σταγόνα νερού. Φαίνεται το έχουν κλείσει. Το έχουν παρατήσει το Πάρκο” μας είπε.

Έξω από την περίφραξη πάντως, κάποιος πραγματικά ζωόφιλος έχει βάλει δύο πλαστικά δοχεία με νερό για τα ζώα που συχνάζουν εκεί. Διακρίνονται στη φωτογραφία μας όπως και οι ποτίστρες στο βάθος, στον ειδικό περιφραγμένο χώρο, που είναι στεγνές…

Ελπίζουμε πως ο κ. Αντιδήμαρχος, ζωόφιλος και ο ίδιος, θα φροντίσει για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πάρκου και την παροχή νερού στις ποτίστρες…

Επίσης υπενθυμίζουμε την πρόταση μας για μεταφορά του Πάρκου Σκύλων, σε ακάλυπτο χώρο στο τέρμα της οδού Στέφανου Σαράφη, ο οποίος είναι μεγαλύτερος, ασφαλέστερος και σε αυτόν υπάρχουν δένδρα που σκιάζουν μεγάλα κομμάτια του.

Είναι σχεδόν έτοιμος να φιλοξενήσει αυτόν το σκοπό, με ελάχιστα έξοδα και στο σημείο που βρίσκεται δεν θα ενοχλεί κανέναν τέτοιου είδους χρήση.

Ο πευκόφυτος ακάλυπτος που βρίσκεται επί της οδού Παπαφλέσσα, μεταξύ Α΄ Δημοτικού Σχολείου και χώρου της Αποστολικής Διακονίας και δεν υπάρχει περίπτωση να αξιοποιηθεί από το Δήμο για άλλη χρήση, είναι περιμαντρωμένος, συμμαζεμένος, απόκεντρος και σαφέστατα καταλληλότερος για τέτοιο σκοπό, κατά την άποψη μας.