Στην επίσημη ιστοδελίδα της ΕΔΟΚ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την επίδειξή της – Αφιλόξενος ο Δήμος μας

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) υπάρχει από εχθές αργά το βράδυ το ρεπορτάζ της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”, που αφορούσε την επίδειξη διάσωσης σε ορεινή περιοχή, κατάβαση με σχοινιά και τροχαλίες από τη δεξαμενή στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” και η εναέρια μεταφορά με φορείου τραυματία, που πραγματοποίησε η ΕΔΟΚ στην πόλη μας.

Η ακρίβεια της περιγραφής του ρεπορτάζ, των όσων συνέβησαν και οι λεπτομέρειες των προσπαθειών και των πετυχημένων παρεμβάσεων των μελών της ΕΔΟΚ, ενημέρωσαν όσους συμπολίτες μας δεν είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν και πληροφορήθηκαν από την “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”  τι συνέβη κατά την επίδειξη.

Αξιοσημείωτο ήταν και το γεγονός πως τέσσερα μέλη της νεοσυσταθείσας Διασωστικής Ομάδας εθελοντών της πόλης μας, έλαβαν μέρος στις καταβάσεις.

Η Ομάδα Εθελοντών Αγίας Βαρβάρας, η οποία αποτελεί παράρτημα της ΕΔΟΚ, θα εκπαιδευτεί στο χώρο της, στον Πειραιά, προκειμένου να είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της όπου και όταν χρειαστεί, υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών της και το άγρυπνο βλέμμα του Αρχηγού της κ. Παντελή Καστρινάκη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Δεν θέλαμε να μειώσουμε τη πολύ πετυχήμενη παρουσία της ΕΔΟΚ στην πόλη μας, με αρνητικά σχόλια, στο χθεσινό ρεπορτάζ μας.

Δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε να κάνουμε ορισμένα, που αμαύρωσαν την εικόνα του Δήμου μας.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεννόηση με το Δήμο.

ΚΑΝΕΝΑΣ όμως από το Δήμο (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος) της Διοίκησης δεν παρέστη, να καλωσορίσει, να υποδεχτεί την Ομάδα, να ευχαριστήσει για την παρουσία τους και την επίδειξη που πραγματοποίησαν στην πόλη μας.

Μόνο η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κ. Μιγδάκη, η οποία είναι εργαζόμενη στο Δήμο, ήταν παρούσα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην τετράωρη και πλέον παρουσία της εικοσαμελούς περίπου ομάδας στην πόλη μας, ΔΕΝ τους προσφέρθηκε από το Δήμο, ένα μπουκαλάκι νερό, μέσα στην τόση ζέστη και ας ήταν καλεσμένοι του.

Εθελοντές που ήρθαν από διάφορους Δήμους της Αττικής, με έξοδα τους, έψαχναν με τα κινητά τους να βρουν κατάστημα που με ντελίβερι τους προμήθευε νερά, αναψυκτικά και καφέδες κατά την πολύωρη παραμονή τους στην πόλη μας…

Τέτοια επιτυχία του Δήμου μας. Τέτοια φιλοξενία!!!