Άσκηση ορεινής διάσωσης από την ΕΔΟΚ, στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη δεξαμενή που βρίσκεται στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” επίδειξη Ορεινής κατάβασης, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), παράρτημα της οποίας ιδρύθηκε στην πόλη μας και θα εκπαιδευτεί στον χώρο που διαθέτει στον Πειραιά.

Επικεφαλής της Ομάδας των ικανότατων εθελοντών  ο πανταχού παρόν Αρχηγός κ. Παντελής Καστρινάκης.

Η επίδειξη την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον συμπολίτες μας, περιελάμβανε κατάβαση με σχοινιά από την δεξαμενή και επίσης μεταφορά εναερίως τραυματία σε φορείο.

 

Το βάπτισμα του πυρός πήραν από την Διασωστική Ομάδα της πόλης μας, η Αρχηγός της κ. Βάσω Φίλη πρώτη και ακολούθησε ο Αρχηγός Αποστολών κ. Λάμπρος Ρούσσος, οι οποίοι κατέβηκαν με σχοινιά από τη δεξαμενή, αποσπώντας το θαυμασμό και το χειροκρότημα των παρευρεθέντων, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν στο έδαφος μετά από την παράτολμη ενέργεια τους.

Η Αρχηγός της ομάδας πόλης μας κ. Βάσω Φίλη, απέδειξε πως άξιζε την ψήφο των υπολοίπων μελών που την επέλεξαν γιαυτήν τη θέση, παίρνοντας την πρωτοβουλία κατάβασης.

Επίσης στην κατάβαση με τροχαλία πήραν μέρος με επιτυχία η Γραμματέας των Εθελοντών της πόλης μας κ. Ταζλακίδη Φωτεινή και το μέλος της ομάδας κ. Κοσμά Φαίδρα.

Μετά τη συμμετοχή τους οι κ.κ. Βάσω Φίλη και Λάμπρος Ρούσσος συζήτησαν με συμπολίτες μας, τους ενημέρωσαν για την ομάδα και τους κάλεσαν να συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο κ. Καστρινάκης συνεχάρη προσωπικά την κ. Φίλη για την εξαιρετική κατάβασή της από τη δεξαμενή και φωτογραφήθηκε μαζί της, πιστοποιώντας την εμπιστοσύνη που τρέφει προς το πρόσωπό της, όπως και στα υπόλοιπα άτομα της Εθελοντικής Ομάδας της πόλης, πως θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην άσκηση αποδεικνύοντας και την ετοιμότητά τους και την κατάρτησή τους.

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας Σερίφου 2, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ομάδας της πόλης μας.

Σε αυτήν θα συζητηθούν θέματα προγραμματισμού και θα είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να πληροφορηθεί για τη δράση και το σκοπό της και να ενταχθεί στη δύναμή της.

Επειδή οι λέξεις και η καταγραφή των όσων παρουσίασε η ΕΔΟΚ είναι δύσκολο να περιγραφούν, δημοσιεύουμε φωτογραφίες της επίδειξης.