Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας- Η Γέφυρα θα δοθεί σε χρήση το νέο έτος…

ΜΕ πενήντα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 29 Αυγούστου, αφού οι απουσίες των μελών του ήταν πολλές.

Οριακά συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων  για να υπάρξει απαρτία και με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη απόντα, λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων.

Πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας υπέβαλε προς τη Διοίκηση του Δήμου τις παρακάτω ερωτήσεις:

Ξεκινώντας με την παρατήρηση ότι από τις 30 Μαΐου έχει υποβληθεί στη Δημοτική Αρχή ερώτηση σχετικά με το θέμα του Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” (καταστροφές, λεηλασίες, χρωστούμενα ενοίκια, πρόστιμα κλπ.) και δεν έχει δοθεί απάντηση. Απάντηση θα πάρουμε όμως έτσι κι αλλιώς, κατέληξε.

Στη συνέχεια ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ο Δήμος έχει προχωρήσει σε ράντισμα και απεντόμωση κοινόχρηστων χώρων όπως πλατείες, παιδικές χαρές, Άλση, συντριβάνια και άλλα επικίνδυνα σημεία της πόλης, στα οποία φωλιάζουν κουνούπια, πολλά από τα τα οποία είναι οι φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου, τονίζοντας πως ο Δήμος καθυστέρησε να πάρει μέτρα και αυτά πάρθηκαν μετά την παρέμβαση της παράταξής του και δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου.

Επίσης μεταξύ άλλων ζήτησε να πληροφορηθεί για την πορεία των έργων κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων από τον οποίο εξαρτάτε και η διάνοιξη της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη.

Υπενθύμισε στο Σώμα πως τον Ιανουάριο του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε με τον χαρακτήρα του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ το  έργο κατασκευής του αγωγού, αλλά τέσσερα χρόνια μετά αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί και η γέφυρα παραμένει κλειστή για τα τροχοφόρα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος απαντώντας στο  θέμα που έθιξε ο κ. Γιάγκας σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, πληροφόρησε το Σώμα πως ήδη έχει γίνει ενημέρωση του κόσμου, από το Δήμο κι άλλους παράγοντες σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνουν οι συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση του ιού.

Όσον αφορά την απεντόμωση δημόσιων χώρων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως ο Δήμος έχει προμηθευτεί το κατάλληλο φάρμακο και πως από αύριο θα ξεκινήσει τα ραντίσματα χώρων με γκαζόν, πράσινο, κάδους και άλλα σημεία.

Τέλος πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο πως απεντόμωση των φρεατίων των αγωγών έχει κάνει ειδικό συνεργείο κατά τη διαδικασία του καθαρισμού τους.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα υποστήριξε πως η παρέμβαση του Δήμου ήταν πολύ γρήγορη, στο θέμα των μέτρων για τα κουνούπια.

Όσον αφορά τα παρτέρια και τα νερά που τα πλημμύριζαν υποστήριξε πως υπήρχε βλάβη στο ποτιστικό σύστημα που διορθώθηκε όμως (επιβεβαιώνοντας τα σχετικά άρθρα της εφημερίδας μας, η οποία για το θέμα των παρτεριών γράφει επί μήνες και όχι πρόσφατα).

Τα παρτέρια εξαιτίας του προβλήματος έμεναν με νερά λίγες  ημέρες και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ότι ήταν στάσιμα, κατέληξε.

Στο ερώτημα του κ. Γιάγκα σχετικά με τον υπό κατασκευή αγωγό και το άνοιγμα της Στέφανου Σαράφη, απάντησε το Στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, μηχανικός κ. Σέργη.

Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως θα απομακρυνθούν από τη γέφυρα όσα υλικά και εργαλεία υπάρχουν σε αυτήν, πριν την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς, αλλά η γέφυρα ΔΕΝ θα παραδοθεί σε χρήση και θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΗ για τα τροχοφόρα, τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα η κ. Σέργη ενημέρωσε το Σώμα πως υπάρχει παράταση ολοκλήρωσης του έργου και κατά συνέπεια ανοίγματος της γέφυρας, έως το τέλος του χρόνου.

Τα έργα σταμάτησαν λόγω του καλοκαιριού και η  νέα παράταση προέκυψε επειδή είναι αδύνατη η ένωση των αγωγών όπως είχε προβλεφθεί στη συμβολή των οδών Καλατζάκου και Καραολή, επειδή ο εκεί αγωγός είναι αχαρτογράφητος και υπάρχει διαφορά στο βάθος των δύο αγωγών. Πρόκειται να κατασκευαστεί νέος αγωγός παράλληλα με αυτόν που κατασκευάστηκε προ μηνών και η ένωση θα γίνει περίπου 300 μέτρα μακρύτερα του υπολογισθέντος, υποστήριξε.

Εφόσον ολοκληρωθεί και  αυτό το επιπλέον έργο που προέκυψε και θα επιβαρύνει κατά πολύ οικονομικά τον προϋπολογισμό του, ο Δήμος θα ασχοληθεί με τα θέματα και προβλήματα που υπάρχουν στη γέφυρα, αφού προηγουμένως ετοιμάσει μελέτη για το σκοπό αυτόν.

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τα παραπάνω είναι πως η γέφυρα δεν πρόκειται να παραδοθεί σε χρήση πριν το νέο έτος ή κατά τα τέλη του τρέχοντος, έχοντας περισσότερα από ΤΕΣΣΕΡΑ  χρόνια την πόλη κομμένη στα δύο  και τους συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται από την κακή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, με μέγιστο το θέμα μεταβίβασης των μαθητών στο Σχολικό Συγκρότημα και επιστροφής τους στα σπίτια τους το μεσημέρι!!!

Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη πριν τέσσερα χρόνια, όταν ήταν σε χρήση, για να θυμούνται οι παλαιοί πως ήταν και να μαθαίνουν οι νέοι!!!