Πρόταση στην Παπακώστα για συμμετοχή στη κυβέρνηση – Αντίκτυπο και στους στόχους της Τ.Ο. της Ν. Δ. στην πόλη μας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, κυκλοφορεί η πληροφορία πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε πρόταση στη συμπολίτισσά μας, ανεξάρτητη βουλευτή κ. Κατερίνα Παπακώστα, να συμμετάσχει στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, που θα προκύψει από τον επικείμενο ανασχηματισμό, ίσως εντός του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Η πρόταση που διαβιβάστηκε στην κ. Παπακώστα μέσω στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, δεν απορρίφθηκε από την ίδια εξ αρχής, αλλά η ανεξάρτητη βουλευτής ζήτησε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να σκεφτεί και να μπορέσει να απαντήσει.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, η απάντηση αναμένεται να δοθεί σύντομα και το πιθανότερο, να είναι θετική, εφόσον βεβαίως γίνουν δεκτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις που συζητήθηκαν μεταξύ της κ. Παπακώστα και του στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα.

Ένας από τους όρους αυτούς είναι να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο που έχει σχέση με την αποκαλούμενη κοινωνική ατζέντα.

Ακούγεται πως εμπνευστής της συμμετοχής της κ. Παπακώστα στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ήταν ο κ. Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στο πόστο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην καινούργια σύνθεση της κυβέρνησης.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Παπακώστα φέρεται να έχει αποδεχτεί να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι της προτάθηκε και το υπουργείο Διαφάνειας, αλλά η ίδια εκδήλωσε επιθυμία να αναλάβει χαρτοφυλάκιο με κοινωνικό πρόσημο.

Η συμμετοχή της κ. Παπακώστα στην κυβέρνηση, εκτός του γενικότερου αντίκτυπου, πιθανόν να φέρει σε δύσκολη θέση και στελέχη της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας της πόλης μας, τα οποία έχουν υψηλές προσδοκίες για την πορεία και το ρόλο του κόμματος τους και στα Δημοτικά τεκταινόμενα και ίσως αποδυναμωθεί ο λόγος τους, αφού η ανεξάρτητη Βουλευτής έχει ισχυρούς δεσμούς και πολυάριθμους φίλους στην Αγία Βαρβάρα.