Συνεχόμενα τα δημοσιεύματά μας για τις πλημμυρισμένες με βρομόνερα Δημοτικές τουαλέτες…

Ο Δήμος μας την περασμένη Παρασκευή 17 Αυγούστου αποφάσισε μετά από την ασφυκτική πίεση του γεγονότος ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου, κτύπησε την πόρτα μας και κρούσματά του καταγράφηκαν και στην πόλη μας, να αντλήσει τα βρομόνερα από τις υπόγειες Δημοτικές τουαλέτες που βρίσκονται στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να μολυνθούν από αυτά τα βρομόνερα κουνούπια και να μεταδώσουν τον ιό σε συμπολίτες μας.

Βεβαίως η καθαριότητα των τουαλετών δεν πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχουν κρούσματα κάποιας σοβαρής μολυσματικής ασθένειας, αλλά να είναι συνεχώς καθαρές και απολυμασμένες.

Ίσως ο Δήμος να υποτίμησε το γεγονός και γιαυτό να άργησε απελπιστικά να τις καθαρίσει δείχνοντας μια στάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και  αδιαφορίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έδειξε μειωμένα αντανακλαστικά και κακή εκτίμηση της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου θέματος που αφορά τη Δημόσια Υγεία.

Θυμίζουμε πως τους τελευταίους έξη μήνες η εφημερίδα μας είχε ασχοληθεί με το θέμα των τουαλετών, τουλάχιστον επτά φορές με άρθρα της που αναδείκνυαν το πρόβλημα, ξέχωρα από κείμενα και σχόλια τρίτων για το θέμα αυτό που είχαμε φιλοξενήσει.

Οι τουαλέτες ήταν εστία κουνουπιών, τρωκτικών και άλλων ζώων και παράλληλα δίπλα τους ο Δήμος διοργάνωνε ΚΟΥΛΟΥΜΑ για την Καθαρή Δευτέρα, εορταστικές εκδηλώσεις για τη Γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ, Έκθεση φυτωρίων και Σπόρων, Εκδηλώσεις με τα μουσικοχορευτικά τμήματα του, με το εορταστικό κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, εκθέτοντας δεκάδες νήπια σε απίστευτους κινδύνους και άλλες εκδηλώσεις, εκτός της καθημερινής επισκεψιμότητας  του Πάρκου από δεκάδες γονείς με τα παιδιά τους να παίξουν ή με τα βρέφη τους στα καροτσάκια.

Ενώ η εφημερίδα μας λοιπόν έγραφε για το θέμα η ανεξήγητη στάση του Δήμου να τις καθαρίσει προκαλούσε απορίες.

Τέλος πάντων τώρα καθαρίστηκαν.

Ελπίζουμε ο Δήμος να φροντίζει στο μέλλον να παραμείνουν καθαρές.

Χαιρόμαστε που εντοπίσαμε το θέμα εδώ και μήνες και κυριολεκτικά δυσαρεστήσαμε “φίλους” μας με την αρθρογραφία μας επί του συγκεκριμένου, αλλά η Δημόσια Υγεία και το Δημόσιο συμφέρον, ξεπερνάει τις φιλίες και ιδιαίτερα τις πολύ πρόσφατες λυκοφιλίες…

Δε γνωρίζουμε εάν τα τσιμπήματα των κουνουπιών μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου, πάντως είναι βέβαιο πως μεγαλώνουν τις μύτες ορισμένων και τις κάνουν να θυμίζουν εκείνη του ΠΙΝΟΚΙΟΥ…

Με ευκαιρία τους κινδύνους που δημιουργούνται από τα στάσιμα νερά υπενθυμίζουμε στο Δήμο πως τα παρτέρια στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” είναι πλημμυρισμένα και χρειάζονται άντληση υδάτων από αυτά, που πλέον έχουν μετατραπεί σε ΕΛΗ.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από ορισμένα από τα άρθρα που έχουμε γράψει στο παρελθόν, για το θέμα των τουαλετών και των βρομόνερων που ήταν πλημμυρισμένες έως προχθές Παρασκευή, 17 Αυγούστου, διότι ορισμένοι μόλις “ανακάλυψαν την Αμερική”…