Οι τουαλέτες στο ‘Αλσος “ΜΗΤΕΡΑ” καθαρίστηκαν, τα παρτέρια όμως έχουν μεταμορφωθεί σε Έλη…

 

Μετά από ώρες δουλειάς, τα βρομόνερα από τις τουαλέτες που βρίσκονται στο ‘Αλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, αντλήθηκαν από συνεργείο που έφερε ο Δήμος και καθαρίστηκαν.

Ήταν μια εργασία που έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού, ακόμα και πριν εκ των πραγμάτων ο Δήμος αναγκαστεί να κάνει.

Η εφημερίδα μας από τον Μάρτιο έως τώρα είχε ασχοληθεί με την επικίνδυνη κατάσταση με δημοσιεύματά της 8 φορές, αλλά ο Δήμος δεν είχε δείξει την απαιτούμενη προσοχή και αδιαφορούσε.

Χρειάστηκε να υπάρξουν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και στην πόλη μας για να δραστηριοποιηθεί.

Την ίδια τακτική έδειξε άλλωστε και στο θέμα  της προμήθειας εργαλείων πυροπροστασίας για το βουνό. Αφού υπήρξαν οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Μάτι και Κινέτα αποφάσισε την αγορά τους στις αρχές Αυγούστου.

Και στην περίπτωση των βρομόνερων από τις τουαλέτες και στην προμήθεια εργαλείων πυροπροστασίας, έπρεπε να είχε κινηθεί από την Άνοιξη και όχι το μεσοκαλόκαιρο.

Το ζητούμενο πάντως είναι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ύπαρξης κι άλλων κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, του οποίου έχουμε και στην πόλη μας.

Ενώ όμως οι τουαλέτες καθαρίστηκαν και αντλήθηκαν τα βρομόνερα που επί μήνες ήταν πλημμυρισμένες, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τα παρτέρια του Άλσους που έχουν μετατραπεί σε έλη, από τα στάσιμα νερά που τα έχουν πλημμυρίσει.

Πληροφορηθήκαμε πως κάποια βλάβη στο αρδευτικό σύστημα έχει παρουσιαστεί, γιαυτό και υπάρχει εδώ και καιρό αυτή η κατάσταση, χωρίς ο Δήμος να έχει φροντίσει για την επισκευή της, παρότι γνωρίζει το πρόβλημα.

Ο Δήμος έως ότου επισκευαστεί η βλάβη, έκοψε το νερό για να μη ποτίζονται πλέον τα παρτέρια, περιμένοντας με τη ζέστη να εξατμιστεί το νερό ή να απορροφηθεί από το χώμα των παρτεριών και να απαλλαγούμε από τα συγκεκριμένα έλη…

Μήπως θα ήταν ορθότερο να γίνει άντληση των νερών και από αυτά, αντί να περιμένουμε τον ήλιο να το κάνει για μας, εξατμίζοντάς τα;

Τα μέτρα αυτά πάρθηκαν την Παρασκευή 17 Αυγούστου από το Δήμο και ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κατατάξει πλέον το Δήμο μας μεταξύ των 33 άλλων σε κατάσταση συναγερμού, λόγω των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, που προκαλούνται από τα μολυσμένα κουνούπια τα οποία συχνάζουν σε στάσιμα νερά.

Το ζητούμενο πλέον είναι οι τουαλέτες να παραμείνουν στεγνές και καθαρές…