Τα σχόλια των αναγνωστών, να μελετά η Δημοτική Αρχή και να ανταποκρίνεται σε όσα είναι σωστά

Μια πετυχημένη Αρχή είτε είναι της Κεντρικής Διοίκησης, είτε περιφερειακή, είτε Τοπική, για να έχει αποτελέσματα στην πορεία και τους στόχους της οφείλει να αφουγκράζεται την Κοινωνία.

Τη σημερινή εποχή που υπάρχει η αμεσότητα της επικοινωνίας του πολίτη με τις Αρχές, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κυρίως, αυτό είναι περισσότερο εύκολο απ΄ότι στο παρελθόν.

Βλέπουμε συχνά κάτω από την αρθρογραφία μας και δημοσιεύματά μας, να υπάρχουν σχόλια συμπολιτών μας.

Ορισμένες φορές είναι επικριτικά, άλλες συναινετικά, άλλες καθοδηγητικά, μερικές φορές κατακριτικά κλπ.

Πάντα όμως στα σχόλια αυτά υπάρχει κάτι.

Αυτό το κάτι η Δημοτική Αρχή οφείλει να το μελετά και να το λαμβάνει υπ΄όψιν της.

Η Άμεση Δημοκρατία φυσικά, έχει τα υπέρ της, έχει και τις αδυναμίες της.

Θέλει οπωσδήποτε προσοχή στο τι γράφεται, σχολιάζεται και προτείνεται, όπως επίσης και σε ποια από αυτά ο Δήμος πρέπει να ανταποκριθεί, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Διοίκησης και του τι θέλει να προσφέρει. 

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις μας έδωσαν τα σχόλια που έγιναν από συμπολίτες μας, κάτω από την είδηση που δημοσιεύσαμε και αφορούσε την απόφαση  του Δήμου να  στείλει επιστολή και να ζητάει από καταστηματάρχες της πόλης μας να είναι προσεκτικοί με τα απορρίμματά τους αλλιώς θα επιβληθούν πρόστιμα.

Συμπολίτες μας σχολίασαν το γεγονός, προσθέτοντας παράλληλα και εκείνοι προβλήματα που έχουν στη γειτονιά τους και ζητούν την παρέμβαση του Δήμου.

Η Διοίκηση του Δήμου που ενημερώνεται για τα δημοσιεύματά μας, ελπίζουμε να τα μελετήσει και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που οι συμπολίτες μας αναδεικνύουν.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ορισμένα από αυτά: