Ο Δήμος απειλεί με πρόστιμα όσους δημιουργούν με τα απορρίμματά τους, εστίες μόλυνσης

Με σκληρό ύφος (καλά κάνει) ο Δήμος με επιστολή του απευθύνεται σε καταστηματάρχες της πόλης μας, που βρίσκονται στην Ελευθερίου Βενιζέλου, σχετικά με τα απορρίμματα που ξεχειλίζουν τους κάδους πλησίον των καταστημάτων τους και μεταμορφώνουν την κεντρική μας λεωφόρο σε χωματερή.

Οι διαμαρτυρίες συμπολιτών μας είναι πολλές, αλλά τόσο για λόγους δημόσιας υγείας όσο και από αισθητικής άποψης, ο Δήμος προ πολλού έπρεπε να είχε θέσει προ των ευθυνών τους, όλους όσους προκαλούν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Εκτός του Αστυνομικού τμήματος  η επιστολή κοινοποιήθηκε σε πέντε  επιχειρήσεις, οι οποίες υποστηρίζουν πως τα απορρίμματα δεν προέρχονται από εκείνες και ζητούν να γίνει έλεγχος στα απορρίμματα και εύκολα θα διαπιστωθεί από που προέρχονται.

Πάντως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως οι κάδοι που υπάρχουν στο σημείο εκείνο δεν είναι αρκετοί και πως εκ των πραγμάτων όταν γεμίζουν, αναγκαστικά όσοι έχουν σκουπίδια για πέταμα θα τα ακουμπάνε εκτός κάδων.

Μήπως εκτός της εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας και των αυστηρών προστίμων που προβλέπονται, ο Δήμος πρέπει να βάλει στο σημείο και άλλους κάδους, να κάνει περισυλλογή περισσότερες φορές την ημέρα και να επεκτείνει το σωστό μέτρο σε όλα τα σημεία της πόλης μας που παρατηρείται  το φαινόμενο αυτό;