Σε γειτονικούς Δήμους κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου – 3 νεκροί

Τις τελευταίες εβδομάδες γράφουμε συνεχώς για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ο οποίος μεταδίδεται από μολυσμένα κουνούπια και ζητάμε να δραστηριοποιηθεί ο Δήμος μας παίρνοντας μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δυστυχώς το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση προς τους Δημότες ως όφειλε.

Επίσης οι Δημοτικές τουαλέτες στο άλσος ΜΗΤΕΡΑ, είναι πλημμυρισμένες με βρομόνερα και είναι εστία κουνουπιών, λίγα μέτρα από κατοικίες συμπολιτών μας, ενώ τα κρούσματα πλέον έκαναν την εμφάνισή τους στους γειτονικούς Δήμους Κορυδαλλό και Νίκαια και οι θάνατοι από τον ιό, ανέβηκαν στα τρία άτομα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τη σημερινή αρθρογραφία που αφορούν το θέμα αυτό:

Συναγερμός σε 25 δήμους – Μολυσμένα κουνούπια μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου – 3 νεκροί

Έκρηξη στα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα Σε συναγερμό οι υπηρεσίες σε 25 δήμους για μολυσμένα κουνούπια SOS από περιοχές της Αττικής και της Μακεδονίας – Ο κατάλογος με τους δήμους:

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι είναι η επιδημία. Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εκτινάχθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Άλλοι 17 άνθρωποι νόσησαν ανεβάζοντας τα κρούσματα σε 60, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό. Δυστυχώς είναι πολλές οι περιοχές όπου τα μολυσμένα κουνούπια έχουν σημάνει πραγματικό συναγερμό στις υπηρεσίες.

Τα κρούσματα είναι αυξημένα σε 25 δήμους σε όλη τη χώρα. Οι περισσότεροι από τους δήμους που βρίσκονται στο “κόκκινο” είναι στην Αττική και τη Μακεδονία.

Φέτος από όσους παρουσίασαν συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου μόλις οι 12 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Οι 48 παρουσίασαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ακόμη και οξεία χαλαρή παράλυση.
Αυτή την ώρα στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 16 άνθρωποι εκ των οποίων οι τέσσερις σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σε ποιους δήμους έχουν εντοπιστεί μολυσμένα κουνούπια:

Ηράκλειο (Αττικής)
Ηλιούπολη
Σαλαμίνα
Κορυδαλλός
Νίκαια
Μέθανα
Λουτράκι
Μέγαρα
Ελευσίνα
Ασπρόπυργος
Τανάγρα
Χαλκίδα
Αλίαρτος
Θήβα
Χαλκηδόνα
Ωραιόκαστρο
Βόλβη
Κορδελιό
Θεσσαλονίκη
Δέλτα
Αλεξάνδρεια
Βέροια
Παιονίας (Κιλκίς)
Μυλοπόταμος (Ρέθυμνο)