Μιχάλης Γιάγκας: “Ας μην επαίρεται για το αυτονόητο ο  κ. Λεωτσάκος – Ο έλεγχος στο ταμείο”

Δημόσια αντιπαράθεση άνοιξε μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Γιάγκα και του Αντιδημάρχου της πόλης μας κ. Λεωτσάκου, όσον αφορά τον αριθμό των συμπολιτών μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν μπάνια για τον Λαό.

Ο Δήμος με Δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιεύσαμε υποστηρίζει πως εξυπηρετήθηκαν 1.000 και πλέον συμπολίτες μας από τη διάθεση δωρεάν πούλμαν για τη μεταβίβασή τους στους Αγίους Θεοδώρους, για να απολαύσουν θαλασσινά μπάνια.

Ο κ. Γιάγκας με κείμενό του, διαφώνησε  με τον αριθμό των συμπολιτών μας που ανακοίνωσε ο Δήμος, υπολογίζοντάς τον στα περίπου 450 άτομα, για να υπάρξει επιστολή απάντηση του Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου προς τον κ. Γιάγκα με την οποία τον κατηγορεί πως “αντί να επιβραβεύει το Δήμο για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει, ούτε λίγο ούτε πολύ έφτασε στο σημείο να τον κατηγορεί και να τον συκοφαντεί. Προς επίτευξη του σκοπού του μάλιστα, κάνει διάφορους αριθμητικούς υπολογισμούς χρησιμοποιώντας τους ως τέχνασμα παραπληροφόρησης”.

Ο κ. Γιάγκας με τη σειρά του ανταπαντά στον κ. Αντιδήμαρχο, με επιστολή που μας απέστειλε προς δημοσίευση.

Σε αυτήν συνεχίζει να υποστηρίζει, πως ο αριθμός των  1.000 ατόμων που ανακοίνωσε ο Δήμος δεν είναι αληθινός και επικαλείται σχόλιο συμπολίτη μας που συμμετείχε στο πρόγραμμα και υποστηρίζει την άποψη του κ. Γιάγκα.

Η επιστολή απάντηση στον κ. Λεωτσάκο από τον κ. Γιάγκα έχει ως εξής:

“Ο κ. Λεωτσάκος σε  ανακοίνωσή του με τίτλο «Η Πραγματικότητα δεν κλονίζεται από την αντιπολιτευτική σκοπιμότητα»  επιχείρησε να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσα σχετικά με τα θαλάσσια μπάνια και τον αριθμό των συμπολιτών μας που συμμετείχαν σ’ αυτά, με γενικόλογες αναφορές και χαρακτηρισμούς, χωρίς όμως να αναφερθεί σε κανένα στοιχείο, αποδίδοντάς μου μάλιστα σκοπιμότητα.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Λεωτσάκος, ότι δεν επιβραβεύεται, ούτε αποδοκιμάζεται, ούτε κατηγορείται, ούτε συκοφαντείται ο Δήμος. Επιβραβεύεται, ή αποδοκιμάζεται και κατηγορείται η Δημοτική Αρχή για τις πράξεις ή τις παραλήψεις της. Η ταύτιση του Δήμου με τη Δημοτική αρχή δείχνει ιδιοκτησιακή αντίληψη και αλαζονική στάση – Ο Δήμος είμαι ΕΓΩ –  και βεβαίως είναι κατακριτέα.

Συκοφάντης είναι κάποιος όταν σκοπίμως λέει ψέματα. Την αλήθεια για το πόσοι συμμετείχαν στα καλοκαιρινά θαλάσσια μπάνια, την απέδειξα με στοιχεία και αριθμούς και τη γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Αφού όμως  ο κ. Λεωτσάκος αμφισβητεί τα στοιχεία,  αντί άλλης απόδειξης ή  αντίκρουσης,  παραθέτω την επώνυμη και δημόσια μαρτυρία συνδημότη μας ο οποίος  συμμετείχε στα μπάνια.

«6 λεωφορεία είμασταν 6 μέρες πήγαμε και όχι όλα γεμάτα τώρα από πού βγαίνει ο αριθμός 1000 ουδείς γνωρίζει»

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος, ο κ. Λεωτσάκος, επιβεβαιώνει με την ανακοίνωσή του, εμμέσως, το συμπολίτη μας, αφού παραδέχεται ότι 300 άτομα (6 λεωφορεία επί 50 άτομα) ελάμβαναν καθημερινά μέρος στα θαλάσσια μπάνια.  Ούτε 450 δηλαδή που ήταν η σύμβαση. Η μια μέρα παραπάνω, που προστέθηκε στα δρομολόγια, έγινε γιατί καθημερινά δεν εκτελούνταν μεταφορά με 9 λεωφορεία αλλά με 6, αφού δεν υπήρχε μεγαλύτερη προσέλευση.

Αν όντως όμως είναι έτσι, τότε ελέγχεται η Δημοτική αρχή γιατί δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα. Ο προμηθευτής φαίνεται ότι πραγματοποίησε  36 δρομολόγια και όχι 44 που προέβλεπε η σύμβαση.  Άρα 8 δρομολόγια λιγότερα.  Αντίστοιχη πρέπει να  είναι η πληρωμή του  (180 Ευρώ το δρομολόγιο κάθε λεωφορείου). Ο έλεγχος λοιπόν στο ταμείο.

Ας μην επαίρεται για το αυτονόητο ο  κ. Λεωτσάκος. Τα θαλάσσια μπάνια και οι κοινωνικές δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, κλπ) είναι τα ελάχιστα που μπορεί και πρέπει να παρέχει ένας Δήμος στους πολίτες του, και να τα παρέχει με ποιοτικά κριτήρια. Η κριτική που έχω ασκήσει προς την Δημοτική αρχή είναι, γιατί επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούσαν ή λειτουργούν στοιχειωδώς.

Όσο για το αίτημα των δημοτών, για αλλαγή του πρώτου δρομολογίου του λεωφορείου 837 (κυκλική), ώστε να μπορούν να προλαβαίνουν το πρώτο δρομολόγιο του ΜΕΤΡΟ (5:30)  προς το αεροδρόμιο  και την πρωτοβουλία που ανέλαβα να αποστείλω επιστολή στον ΟΑΣΑ, δεν περιμένω απάντηση από την τηλεματική Υπηρεσία του Ο.Α.Σ.Α.

Με τέτοιες απαντήσεις πείθεται  η  Δημοτική Αρχή για να δικαιολογεί την απάθεια και την απραξία της. Και δεν κατάλαβα,  η Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη στο αίτημα και απολογείται για λογαριασμό του Ο.Α.Σ.Α.;

Ενημερώνω πάντως τους πολίτες ότι εκτός της επιστολής, έχω ήδη κάνει και προσωπική παρέμβαση, σε ανώτατο βεβαίως επίπεδο,  για την επίλυση του προβλήματος.

Υ.Γ. Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε στο Δήμο,  δεν ήταν καταγγελία, ήταν πρωτοβουλία για να ικανοποιηθεί η ανάγκη των δημοτών, αφού δεν είχε επιληφθεί η Δημοτική Αρχή.  Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες εκφράσεις και όχι βαρύγδουπες αναφορές και χαρακτηρισμούς.

Συνημμένα: Μαρτυρία συμπολίτη

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»