Προσλήψεις στον ΑΣΔΑ για πυρασφάλεια – Προμήθεια από το Δήμο μας εργαλείων πυροπροστασίας, στα μέσα Αυγούστου…

 

Χρειάσθηκε να θρηνήσουμε περισσότερα από 90 θύματα. Να καούν εκατοντάδες στρέμματα δάσους. Να κατακαούν δεκάδες σπίτια. Να φανεί η γύμνια του κρατικού προληπτικού μηχανισμού, για να δούμε κάποια κινητικότητα εκ των υστέρων, με προσλήψεις και προμήθειες που αφορούν τη δασοπροστασία.

Μετά τις πυρκαγιές υπάρχουν βεβιασμένες κινήσεις του Δημοσίου για να παρθούν ΤΩΡΑ τα μέτρα εκείνα που έπρεπε να είχαν παρθεί πριν τις φωτιές.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα δύο δικών μας φορέων, του Δήμου μας και του ΑΣΔΑ.

Ο ΑΣΔΑ ανακοίνωσε στις 27 Ιουλίου, πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις ατόμων για την φύλαξη του όρους Αιγάλεω και Ποικίλου στο πλαίσιο της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας των.

Ο δε Δήμος της Αγίας Βαρβάρας, αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου, θα αποφασίσει την προμήθεια εργαλείων που είναι απαραίτητα για εργασίες πυρασφάλειας στο βουνό και αλλού.

Προμήθειες και προσλήψεις που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί από τον Ιουνίο, γίνονται τώρα στα μέσα Αυγούστου και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τις δύο ειδήσεις χωρίς άλλα σχόλια, παρά μόνο με την υπενθύμιση πως η εφημερίδα μας έγραφε και τόνιζε την αναγκαιότητα καθαρισμού των ξερών χόρτων και από απορριμμάτων από το βουνό και άλλους χώρους από τα μέσα Μαΐου, και γίναμε στόχος σχολίων και παραπόνων από διάφορους “φίλους”.

Σημειώνουμε τέλος πως αμέσως μετά τις φωτιές ο Δήμος προχώρησε σε μερικό καθαρισμό του βουνού, ενώ υπάρχουν πολλοί χώροι μέσα στην πόλη, ανάμεσα σε κατοικίες, που είναι γεμάτοι ξερόχορτα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 

O Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για χρονικό διάστημα δυόμισι μήνες από την ημερομηνία απόφασης πρόσληψης και ανάλογα με τις ανάγκες του ΑΣΔΑ, για την αντιμετώπιση των έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, στο πλαίσιο της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω – 2018, συνολικού αριθμού 22 ατόμων, με τις εξής ειδικότητες:

1. Τέσσερις (4) Οδηγοί με δίπλωμα Οδήγησης Γ΄ Κατηγορίας
3. Εννέα (9) Οδηγοί με δίπλωμα Οδήγησης Β΄Κατηγορίας
4. Ένας (1) Χειριστής Μηχανήματος Έργου – τύπου JCB – (Εκσκαφέας – Φορτωτής)
5. Πέντε (5) Εργάτες Γενικών Καθηκόντων
6. Τρεις (3) Απόφοιτοι ΙΕΚ με την ειδικότητα Ειδικού Δασικής Προστασίας ή απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντίστοιχη εμπειρία.

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ