Ξερά χόρτα σε ακάλυπτο, πίσω από τη Δημαρχία, δίπλα σε σπίτια

Ο Δήμος μας κι εφέτος, παρά την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, έκοψε τα ξερά χόρτα από το βουνό κυρίως και από τους χώρους γύρω από Δημοτικά Σχολεία, μετά από αιτήματα των Συλλόγων Γονέων για την ασφάλεια των μαθητών.

Γράφαμε από τα μέσα Μαΐου πως  εκτός της ευθύνης του Δήμου να απομακρύνει τα ξερά χόρτα από τους Δημόσιους ακάλυπτους χώρους της πόλης μας, την ίδια ευθύνη έχουν και οι ιδιώτες ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων.

Μάλιστα προβλέπεται πως εάν οι ιδιώτες ιδιοκτήτες δεν προχωρήσουν στο κόψιμο των ξερών χόρτων και την απομάκρυνση αυτών, ο Δήμος οφείλει να το πράξει και να χρεώσει στη συνέχεια τα έξοδα στον ιδιοκτήτη, που δεν φρόντισε για τον καθαρισμό του χώρου του.

Πάντως παρ΄ότι βρισκόμαστε στον Αύγουστο πλέον και οι φονικές πυρκαγιές μας έχουν σημαδέψει όλους μας, έχουμε δεν έχουμε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα θύματα της φωτιάς, υπάρχουν ακόμα σημεία στην πόλη μας που υπάρχουν ξερά χόρτα και δεν έχουν κοπεί.

Ορισμένα σημεία μάλιστα είναι ανάμεσα στα σπίτια, πράγμα που προξενεί μεγαλύτερη ανασφάλεια στους συμπολίτες μας.

Ένας από αυτούς τους χώρους εφάπτεται σχεδόν της Δημαρχίας, αφού βρίσκεται σε γειτονικό οικόπεδο με το Δημοτικό Κατάστημα, στην οδό Παλαμά.

Ελπίζουμε πως θα καθαριστεί το κομμάτι αυτό, όπως και όσα έχουν μείνει ακαθάριστα έως αυτήν την ώρα.