Καθαρίστηκε μέρος του βουνού πέριξ του “ΠΑΝΘΕΟΝ” από τόνους σκουπιδιών

 

Πολυπληθές συνεργείο με φορτηγά, βαν, μοτοσυκλέτες και υπευθυνότητα από τους εργαζόμενους του Δήμου για δουλειά, συνεπικουρούμενο ακόμα και από το JCB του Δήμου, το πρωί της Τετάρτης 1ης Αυγούστου, βρέθηκε στο βουνό, στο χώρο κάτω, πέριξ και επί του π. αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” και έπιασε δουλειά.

Με χέρια, φτυάρια, τσάπες και τσουγκράνες οι εργαζόμενοι καθάρισαν ένα μεγάλο μέρος του και το υπόλοιπο υπολογίζεται να καθαριστεί το  επόμενο διάστημα.

Εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια, αλουμινόκουτα, γυάλινα μπουκάλια από μπύρες, χαρτιά, χαρτόνια και χαρτόκουτα, καναπέδες από το παλιό αναψυκτήριο που είχαν σαπίσει, τόσα χρόνια πεταμένοι στο βουνό, ρόδες αυτοκινήτων, προφυλακτήρες από Ι.Χ., όλα ήταν εκεί.

Επικεφαλής του συνεργείου καθαριότητας των εργαζομένων ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης ο οποίος εκτός των οδηγιών έδινε και το καλό παράδειγμα με ένα φτυάρι ή άλλο εργαλείο στα χέρια καθαρίζοντας τον χώρο.

Στην ομάδα των εργαζομένων συμμετείχε και ένας εθελοντής συμπολίτης μας, ο κ. Γιάννης Κανταρίδης (στη φωτογραφία με τον κ. Σαββίδη).

Επί χρόνια αυγάτιζαν τα σκουπίδια και εάν δεν είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Αττική, δύσκολα ο Δήμος θα έπαιρνε την απόφαση για άμεση κινητοποίηση.

Απόφαση που θυμίζει την παροιμία “έκανε την ανάγκη φιλοτιμία”.

Η απότομη βουνοπλαγιά δυσκόλευε τους εργαζόμενους στο ανέβασμα από χαμηλά στα ψηλά των δεκάδων σακουλών  που γέμιζαν με τα σκουπίδια.

Χρειάστηκε να τοποθετούνται οι σακούλες σε μεγάλο ζεμπίλι και με σκοινί να το ανεβάζουν στο χώρο του πάρκινγκ του παλαιού αναψυκτηρίου, όπου οι σακούλες γέμιζαν το ένα μετά το άλλο φορτηγά.

Όταν ολοκληρώθηκε το μάζεμα των σκουπιδιών στη βουνοπλαγιά, το συνεργείο ανέβηκε στο χώρο του παλαιού Αναψυκτηρίου.

Εκεί ένας κόμπος σου καθόταν στο λαιμό.

Βλέποντας το κουφάρι του παλαιού Αναψυκτηρίου στεναχωριόσουν για το κατάντημα, του πριν λίγα χρόνια θαυμαστού Αναψυκτηρίου.

Όλα σπασμένα, βαμμένα, ξηλωμένα, λεηλατημένα.

Η πέργολα που υπήρχε και από κάτω της υπήρχαν τα τραπεζάκια και οι θαμώνες απολαύμαναν το ποτό τους και χάζευαν στην ανεπανάληπτη θέα,  σαπισμένη και μισοπεσμένη.

Ο Δήμος την ξήλωσε αφού θα έπεφτε από μόνη της, έτσι κι αλλιώς…

Κρίμα και πάλι κρίμα. Τόσα χρήματα.

Τόσος κόπος για να καταντήσει το αναψυκτήριο ένας άμορφος όγκος.

Οι ευθύνες για το κατάντημα πολλές. Τεράστιες. Ανυπολόγιστες.

Τα ερωτήματα πολλά, αναπάντητα.

Δυστυχώς το Αναψυκτήριό μας πλέον δεν επισκευάζεται.

Κρατιέται όρθιο μήπως και ανακατασκευαστεί…

Ας ελπίσουμε ο Δήμος να επιστρέψει και να ολοκληρώσει την καθαριότητα, που έμεινε στη μέση σύντομα και να τοποθετήσει σιδερένιους κάδους στο χώρο του πάρκινγκ τον οποίον επισκέπτονται καθημερινά συμπολίτες μας, για να αποφύγουμε στο μέλλον την εικόνα του βουνού που είχε μεταμορφωθεί σε χωματερή…

και φυσικά να βγάλει την αλυσίδα που απαγορεύει αναίτια και παράτυπα να ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας στο βουνό.