Γενική καθαριότητα στο βουνό προγραμματίζει για την Τετάρτη 1η Αυγούστου ο Δήμος μας

Γενική καθαριότητα στο βουνό προγραμματίζει για την Τετάρτη 1η Αυγούστου ο Δήμος μας, ρίχνοντας το βάρος του ιδιαίτερα στην περιοχή κάτω από το παλαιό Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Βέβαια τα σκουπίδια είναι τόσα πολλά που ίσως να μην φτάσει μία ημέρα για την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης τους, αφού ο χώρος είναι  σχεδόν εγκαταλελειμμένος και έχουν συσσωρευτεί πολλά και διάφορα αντικείμενα.

Εκεί υπάρχουν, εκτός από εκατοντάδες πλαστικά μπουκαλάκια αναψυκτικών, κουτάκια από μπύρες, χάρτινες συσκευασίες από πίτσες, λάστιχα αυτοκινήτων, καναπέδες από το παλαιό αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά ποτηράκια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων κλπ, κλπ.

Παρ΄ότι η εργασία αυτή είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιούνταν από τις αρχές Ιουνίου, έστω και τώρα είναι καλοδεχούμενη.

Υπενθυμίζουμε πως ομάδα συμπολιτών μας πριν λίγες εβδομάδες είχε ανέβει  στο βουνό και είχε καθαρίσει μεγάλο μέρος αυτού, που δεν ήταν αρκετό βέβαια, αλλά έδειχνε το στίγμα της εργασίας καθαριότητας που έπρεπε ο Δήμος να είχε από τότε κάνει.

Ο Δήμος μας, όπως και άλλοι Δήμοι και φορείς του Δημοσίου, θορυβημένοι από τις πρόσφατες φονικές και καταστρεπτικές πυρκαγιές, αλλά και από την αγανάκτηση του κόσμου, δεν αφήνει πλέον στην τύχη της την αντιμετώπιση πυρκαγιών και παίρνει μέτρα προστασίας. 

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ολοκληρώθηκε σχεδόν η καθαριότητα στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, με την απομάκρυνση τόνων εύφλεκτων υλικών.

Καθαρίστηκε από άκρου εις άκρον το Δημοτικό Γκαράζ στην οδό Σιπύλου και η αυριανή εκστρατεία που ξεκινά για την καθαριότητα του βουνού, ενισχύει την αντιπυρική προστασία αλλά και τους κανόνες υγιεινής στην πόλη μας.

Βεβαίως παραμένουν κι άλλα σημεία που χρειάζονται καθαριότητα, όπως το ρέμα της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, ο χώρος γύρω από το Α΄Γυμνάσιο κ.ά. που ο Δήμος γνωρίζει και έχει λάβει μηνύματα από συμπολίτες μας.

Επίσης το κλάδεμα υψηλών δένδρων που τα κλωνάρια τους όταν φυσά ακουμπούν στα καλώδια της ΔΕΗ, π.χ. οδός Μιαούλη, Παλ. Πολεμιστών κλπ.

Ελπίζουμε η προσπάθεια του Δήμου να συνεχιστεί και να ενισχυθεί και από τη δική μας συμπεριφορά.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την πρότασή μας να τοποθετηθεί κάδος σιδερένιος (κατ΄εξαίρεση) ανακύκλωσης απορριμμάτων στο χώρο του πάρκινγκ κάτω από το παλαιό αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” για να τον χρησιμοποιούν όσοι επισκέπτονται το βουνό και πετάνε τα απορρίμματά τους στη βουνοπλαγιά, τα οποία είναι σχεδόν όλα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ.

Επίσης  να αφαιρεθεί η αλυσίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στο τέρμα της οδού Δεληγιάννη και απαγορεύει την πρόσβαση στο βουνό των συμπολιτών μας, που εναγωνίως ζητούν κάποια πρόσβαση σε δροσερά σημεία.