Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

 

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και των ερωτήσεων των Δημοτικών Συμβούλων προς τη Δημοτική Αρχή, έγινε συζήτηση επί των προβλημάτων που υπάρχουν στο Α΄Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Ο Σύλλογος Γονέων δια του Προέδρου του κ. Περιστέρη ανέπτυξε τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο κατά τη λειτουργία του.

Κυριότερα αυτών είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των μαθητών τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και διαλειμμάτων, αλλά και η πρόσβαση στο Διδακτήριο από την οδό Δόξης.

Οι γονείς αναφέρθηκαν σε ατύχημα που είχε μαθήτρια του Σχολείου από πτώση της λόγω εμποδίου στο προαύλιο και η δυσκολία του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να πλησιάσει στο Σχολείο να την παραλάβει.

Ζήτησαν να επισκευαστεί σωστά το προαύλιο από ατέλειες και να παρθούν μέτρα όσον αφορά την οδό Δόξας και τα οχήματα που κλείνουν την είσοδο του Σχολείου.

Η Μηχανικός του Δήμου κ. Σέργη ενημέρωσε τους Γονείς για τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Σχολείο, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων και του προϋπολογισμού για τις εργασίες στο Διδακτήριο.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης απευθυνόμενος στο Σώμα εξήγησε πως προβλήματα υπήρχαν πάντα ακόμα και τις εποχές της μεγάλης ευημερίας της χώρας, πόσο άλλωστε τώρα που μειώνονται τα έσοδα του Δήμου. Πάντα προσπαθούσαμε και θα συνεχίσουμε για το καλό όλων των Σχολείων της πόλης μας να εργαζόμαστε.

Ζήτησε τέλος από την κ. Σέργη, αύριο κιόλας να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή του Σχολείου, να πάει επί τόπου και σε συνεννόηση μαζί του να διορθωθούν όποιες ατέλειες υπάρχουν στο προαύλιο και αλλού.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος αναφερόμενος στο θέμα της οικονομικής στενότητας του Δήμου, επανέφερε το θέμα της Συμβούλου Πολιτισμού του κ. Δημάρχου, λέγοντας με τα χρήματα που θα εισπράττει και είναι 1.800 ευρώ το μήνα, έως τον Ιανουάριο θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα του Σχολείου. Επίσης πρότεινε την πεζοδρόμηση της οδού Δόξης από το Σχολείο και έως τρία στενά προς το βουνό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεωργιαννάκης στην τοποθέτησή του δήλωσε πως καλά κάνει ο Σύλλογος Γονέων και βάζει τα προβλήματα του σχολείου, αλλά πρέπει να σκεπτόμαστε τα παιδιά όλων των σχολείων με βάση τα χρήματα που έχουμε. Επίσης πρότεινε την πεζοδρόμηση της οδού Δόξης όσο λειτουργεί το Σχολείο και την αξιοποίηση και της άλλης πόρτας του Διδακτηρίου επί της Στέφανου Σαράφη.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Καρανάσιου ζήτησε ο Δήμος να δει συνολικά τα προβλήματα των Σχολείων του Δήμου μας. Αναφέρθηκε στην Ασφάλεια των μαθητών σαν πρωταρχικό θέμα, ενώ καυτηρίασε την υποχρηματοδότηση των Δήμων.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών.

Επίσης ζήτησε ο Δήμος σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εκπονήσει μελέτη πυροπροστασίας, αφού το Σχολείο περιβάλλεται από πεύκα και άλλα δένδρα και ο κίνδυνος πυρκαγιάς υψηλός.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων πως υπάρχουν, τόνισε πως πρέπει να λυθούν, έως τον Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν ξανά τα Σχολεία, ενώ τέλος αναφερόμενη στα πεύκα και τις κάμπιες που ευδοκιμούν σε αυτά τόνισε, εάν δεν αντιμετωπιστούν με ράντισμα ή άλλο τρόπο, είναι  επικίνδυνες για όσους είναι αλλεργικοί και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος χαρακτήρισε τη συζήτηση άνευ ουσίας, αφού δεν πρόκειται να παρθεί καμία απόφαση για τη λύση των προβλημάτων και αυτός είναι εμπαιγμός δήλωσε, αποχωρώντας από τη συζήτηση του θέματος.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης υποστήριξε πως η τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων ήταν πολύ καλή και η συζήτηση εποικοδομητική, προκειμένου μέσα από αυτήν να βγουν συμπεράσματα και μέσα από συνεργασία να υπάρξουν προτάσεις και αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης τόνισε πως η ασφάλεια των μαθητών είναι βασική. Τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, γιαυτό είμαστε εδώ για να τα λύνουμε. Πάντα υπήρξε άψογη συνεργασία Σχολείων και Δήμου και θα συνεχιστεί. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και των Σχολείων.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος που αφορούσε τα προβλήματα του Α΄Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: Ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν υπήρξαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, περισσότερες ημέρες μπάνια για τους συμπολίτες μας και δεν υπάρχουν παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου, όπως οι γειτονικοί.

Επίσης αναφέρθηκε στις αλλαγές χωρίς ενημέρωση των ταινιών στο ΣΙΝΕ “ΠΑΝΘΕΟΝ” και ενημέρωσε το σώμα πως με συναδέλφους του, κατέθεσε μήνυση για την δημόσια ανακοίνωση προσωπικών δεδομένων συμπολιτών μας, από το Δήμο. Χαρακτήρισε το Δήμαρχο ως “Ντελίβερι” που πραγματοποιεί γάμους εκτός Αγίας Βαρβάρας και καυτηρίασε ξανά το θέμα της πρόσληψης από τον κ. Καπλάνη Συμβούλου Πολιτισμού που θα κοστίζει 20.000 ευρώ ετησίως στο Δήμο.

ΣΙΑΡΑΜΠΗ: Αναφέρθηκε στην πρόσφατη καθαριότητα  που πραγματοποίησαν συμπολίτες μας στο βουνό και την παντελή απουσία του Δήμου.

Το βουνό είναι μέσα στο σκουπίδι. Πλαστικά, γυαλιά, χαρτιά και κάθε είδους απορρίμματα, είναι θλιβερή η εικόνα εκεί πάνω, κατέληξε.

Ζήτησε να μάθει γιατί η παιδική χαρά που επισκεύαστηκε πρόσφατα στην οδό Μακρυγιάννη και Τερψιθέας έχει λουκέτο και δε λειτουργεί.

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ: Ζήτησε να πληροφορηθεί τι μέτρα πυροπροστασίας έχει λάβει ο Δήμος.

ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ζήτησε ο Δήμος να ζητήσει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οδηγίες κινήσεων και πράξεων σε περίπτωση φωτιάς.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:

Ο Δήμος δε διαθέτει δικό του κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά, αλλά φροντίζει αυτά να πηγαίνουν σε κατασκηνώσεις μέσω ΟΑΕΔ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Αναφερόμενος στις λίγες ημέρες για μπάνια των συμπολιτών μας που χρηματοδοτεί ο Δήμος και την έλλειψη πολιτιστικών εκδηλώσεων σε σχέση με άλλους Δήμους, δήλωσε πως σαν Δήμος ιεραρχούμε τις προτεραιότητες ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Στην καθαριότητα που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι στο βουνό, με πρωτοβουλία τους δεν πήγαμε γιατί δεν καλεστήκαμε, υποστήριξε.

Δεσμεύτηκε όμως, πως  την επόμενη Τετάρτη  πρώτη Αυγούστου θα γίνει καθαριότητα στο βουνό.

Όσον αφορά την παιδική χαρά στην γωνία Τερψιθέας και Μακρυγιάννη, υποστήριξε πως δεν είναι κλειστή.

Ο φούρναρης της γειτονιάς έχει κλειδιά και την ανοίγει ορισμένες ώρες της ημέρας.

Κλείνει τις ώρες κοινής ησυχίας υποστήριξε.