Απομακρύνθηκαν 750 παιδιά από τη φωτιά στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα!

 

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου, εκκενώθηκε η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα στη Ραφήνα από τα 400 παιδιά της κατασκήνωσης και 350 πρόσκοποι από γειτονική κατασκήνωση με τους περίπου 100 συνοδούς τους, από τις  δύο κατασκηνώσεις. Όλοι μαζί κατευθύνονται προς την παραλία της περιοχής, καθώς καίγεται ακόμη και ο δρόμος, από την ισχυρή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Τις μέχρι τώρα ενέργειες συντονίζουν, ο υπεύθυνος των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων κ. Αντρέας Κουτσούκης, η πρόεδρος του Λιμένος Ραφήνας Κατερίνα Αδαμοπούλου, καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας κ. Δημήτριος Κωσταράκης.

Να σημειωθεί ότι γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια από τον Δήμο Αθηναίων για να μεταφερθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο υποδήματα στα παιδιά, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις άκρες της θάλασσας, καθώς είναι τα πάντα πυρωμένα, ενώ άγνωστο είναι το πως και το πότε θα μπορέσουν να απομακρυνθούν παιδιά και μεγάλοι με ασφάλεια από την περιοχή.

Πριν λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε βενζινάδικο το οποίο εξερράγη στην περιοχή στο Μάτι.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η φωτιά στην περιοχή της Κινέτας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Προβλήματα με τα πλεούμενα που είναι ελλιμενισμένα στην Αττική και στη Σαλαμίνα παρατηρούνται από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ από αρκετά έχουν κοπεί οι κάβοι και πλέουν ανεξέλεγκτα μεσοπέλαγα.

Επίσης εκκενώθηκαν τα στρατιωτικά θέρετρα στον Άγιο Αντρέα.

Έχουν καεί περί τα 35 σπίτια, έως τώρα και στα δύο μέτωπα (ΜΑΤΙ – ΚΙΝΕΤΑ), ενώ εκφράζονται φόβοι για το τι θα συμβεί ολόκληρη τη νύχτα.

Δυστυχώς υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον έναν καμένο άτομο, ενώ αρκετά άτομα με εγκαύματα έχουν διακομισθεί στα Νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΤ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΑ.

Στις περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των περιοχών, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με τις επικοινωνίες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τη φωτιά αλλά πολλοί από αυτούς αγνοούν τις εντολές και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, με τους κινδύνους που υπάρχουν, ακόμα και για τη ζωή τους.

Η χώρα μας εξ΄αιτίας της έντασης των πυρκαγιών, ζήτησε διεθνή συνδρομή και βοήθεια με επίγεια και εναέρια μέσα.

Μπλακ άουτ στο Ελ. Βενιζέλος: Δεν γίνονται προσγειώσεις – απογειώσεις
|
Με πολλά προβλήματα πραγματοποιούνται και οι απογειώσεις στον εθνικό μας αερολιμένα.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο οι πυκνοί καπνοί που υπάρχουν κατά μήκος της ακτογραμμής στην ανατολική Αττική επηρέασαν και τις πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα, με πολλά προβλήματα και αρκετές καθυστερήσεις διεξάγονται οι απογειώσεις των αεροσκαφών ενώ δεν πραγματοποιούνται καθόλου προσγειώσεις, καθώς τα αεροπλάνα που αναμένονταν να αφιχθούν κατευθύνονται σε κοντινά αεροδρόμια.