Παράρτημα της ΕΔΟΚ Πειραιά η πόλη μας – Τρίτη 7 μ.μ. επίδειξη διάσωσης στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ

Την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” θα πραγματοποιηθεί επίδειξη διάσωσης από έμπειρα και εκπαιδευμένα άτομα της  Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων, του Κεντρικού Φορέα που έχει έδρα τον Πειραιά, εάν δεν αναβληθεί εξ΄αιτίας των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην Αττική.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στην παλαιά δεξαμενή που βρίσκεται στο πάνω μέρος του Άλσους και  θα συμμετάσχει και το πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος της ΕΔΟΚ.

Το πυροσβεστικό όχημα θα παραμείνει στο Δήμο μας επί μία εβδομάδα στα πλαίσια  επιφυλακής και θα είναι έτοιμο να επέμβει εάν χρειασθεί από το γκαράζ του Δήμου, όπου θα σταθμεύει.

Στο γκαράζ υπάρχει και η υδροφόρα του Δήμου, έτοιμη να παρέμβει, σε περίπτωση ανάγκης.

Το πρωί της Δευτέρας 23 Ιουλίου εξ΄άλλου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας συνάντηση του επικεφαλής της ΕΔΟΚ Πειραιά κ. Παντελή Καστρινάκη, συνταξιούχου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, του Αντιδημάρχου της πόλης μας κ. Ανδρέα Λεωτσάκου και υπηρεσιακών παραγόντων και συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης που αφορούν τη λειτουργία του Εθελοντικού Τμήματος της πόλης μας.

Αποφασίστηκε η ομάδα της πόλης μας να είναι Παράρτημα του Πειραιά στους χώρους του οποίου θα γίνεται η εκπαίδευση των Εθελοντών μας, όπου και η πιστοποίηση των μελών της και θα υπάρχει συνεχής συνεργασία Πειραιά – Αγίας Βαρβάρας, για τον αποτελεσματικότερο τρόπο δράσης τους.

Την εποπτεία, διοίκηση, ευθύνη  και καθοδήγηση θα έχουν τα Κεντρικά του Πειραιά, τα οποία διαθέτουν εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα.

Την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με τον κ. Καστρινάκη είχε το εκλεγμένο Συντονιστικό της πόλης μας, όπου και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση της Ομάδας μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.