» Κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου σε 4 δήμους – Το ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας να δραστηριοποιηθεί προς αυτήν την κατευθυνση

Κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου σε 4 δήμους – Το ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας να δραστηριοποιηθεί προς αυτήν την κατευθυνση

Έγιναν γνωστά από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τέσσερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, τα οποία προκαλούνται από τσιμπήματα κουνουπιών.

Πιστεύουμε πως το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να ενημερώσει τους κατοίκους της πόλης μας για τα μέτρα προφύλαξης που μπορούν να πάρουν προς αντιμετώπιση του κινδύνου.

Παρακάτω παραθέτουμε τη σχετική αρθρογραφία επί του γεγονότος και τα μέτρα προφύλαξης που προτείνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέσσερις περιοχές της χώρας αναφέρονται από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως «επηρεαζόμενες περιοχές από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές», γεγονός που σημαίνει πως σε αυτές τις περιοχές ενεργοποιούνται εκτάκτως μέτρα αποκλεισμού από την αιμοδοσία.

Τα φαινόμενα προς το παρόν είναι μεμονωμένα και δεν αξιολογούνται ως σημαντικά καθώς οι περιοχές ορίστηκαν βάση του τόπου διαμονής των κρουσμάτων και δεν είναι γνωστό σε πια περιοχή έγινε το τσίμπημα από κουνούπια.

Ως επηρεαζόμενη περιοχή από τον Ιό του Δυτικού Νείλου ορίζεται κάθε Καλλικρατικός Δήμος με τουλάχιστον ένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό σε άνθρωπο.

Οι περιοχές αυτές είναι τα Μέγαρα Αττικής, η Τανάγρα Βοιωτίας, η Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και η Ηλιούπολη Αττικής.

Τα τέσσερα κρούσματα επιβεβαιώνουν την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου το οποίο σημαίνει ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα και πάνω από όλα να εκπονήσουν καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων για την αυτοπροστασία τους που είναι και η πιο αποτελεσματική.

 

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!