Η πόλη χρειάζεται συνεχώς συντήρηση, για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της

Γράφαμε πρόσφατα με αφορμή την απόφαση για την κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων στα οικοδομικά τετράγωνα στην Π. Π. Γερμανού, απέναντι από το αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”, πως είναι ευχάριστο να γίνονται νέα έργα που αναβαθμίζουν την πόλη μας και προσφέρουν κάτι παραπάνω στους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας.

Παράλληλα γράφαμε: ναι στα νέα έργα, αλλά χρειάζεται να συντηρούνται τα παλιά, αλλιώς δεν προσθέτουμε κάτι στην υποδομή της πόλης, όταν τα παλαιότερα αχρηστεύονται.

Σαν παράδειγμα είχαμε φέρει δύο γηπεδάκια του μπάσκετ τα οποία είναι εγκατελλειμμένα, πρόκειται για εκείνο που βρίσκεται τέρμα στην οδό Δεληγιάννη και τοποθετήθηκαν ταμπλώ στις μπασκέτες μετά το δημοσίευμά μας και για εκείνο που βρίσκεται στην οδό Μαρίνου Αντύπα και λείπουν και οι δύο μπασκέτες και έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από το Δήμο για την τοποθέτηση νέων.

Το παρόν κείμενό μας δεν έχει να κάνει με αθλητικούς χώρους, αλλά κινείτε στα πλαίσια της λογικής και της φιλοσοφίας που αναπτύξαμε περί συντήρησης της υπάρχουσας υποδομής έργων στην πόλη μας.

Μία από τις ομορφότερες πλατείες της πόλης μας είναι αυτή στον Προφήτη Ηλία. Πλατεία πλούσια σε πράσινο, με τις λιμνούλες της, τα σιντριβάνια της, την παιδική χαρά κλπ.

Δυστυχώς όμως από τα τέσσερα σιντριβάνια δε λειτουργεί κανένα, όπως επίσης και το υψηλότερο σημείο των λιμνών που τα νερά σχηματίζουν καταρράκτη και διοχετεύονται στις υπόλοιπες λίμνες, παρουσιάζοντας ένα πανέμορφο θέαμα.

Ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός είναι αυτό με τις φούσκες των φωτιστικών σωμάτων.

Πολλές από αυτές, θα λέγαμε οι μισές περίπου δεν υπάρχουν.

Σε άλλα φωτιστικά δεν υπάρχουν ούτε λαμπτήρες.

Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει να στρέψει την προσοχή του στη συντήρηση των υπαρχόντων έργων, ώστε αυτά να διατηρούνται εύχρηστα και ασφαλή και να μη φτάσουμε στο σημείο αχρήστευσής τους, που δεν θα φτάνει πλέον μια επισκευή αλλά αντικατάσταση που θα κοστίσει και περισσότερα χρήματα…