Πανέτοιμος ο χώρος για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία

Πανέτοιμη είναι η πλατεία “Εθνικής Αντίστασης” που βρίσκεται ο Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία στα ψηλά της πόλης μας, για να γιορτάσουν οι συμπολίτες μας την εορτή του Προφήτη Ηλία, το επόμενο διήμερο 19/20 Ιουλίου.

Ο Δήμος καθάρισε τις λιμνούλες, περιποιήθηκε το χώρο, έβαλε χειρολαβές στην τραμπάλα για να παίζουν άφοβα τα παιδιά και γενικά ετοίμασε την πλατεία για το πανηγύρι του Ι. Ναού.

Στην Π. Π. Γερμανού ήδη στήνονται οι πάγκοι με τα παιχνίδια και τα άλλα προς πώληση προϊόντα, για το διήμερο πανηγύρι και γενικά υπάρχει μια έξαρση στην όλη περιοχή.

Η πλατεία η οποία καθημερινά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, πρέπει να καθαρίζεται συχνότερα με την ίδια επιμέλεια, ώστε οι συμπολίτες μας να χαίρονται να πηγαίνουν, να διασκεδάζουν  και να παίζουν τα παιδιά και να αισθάνονται όμορφα.

Τις τελευταίες ημέρες ασχοληθήκαμε αρκετά με δημοσιεύματα μας, που αφορούσαν την πλατεία γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτήν.

Κυριότερο βεβαίως κατά την άποψή μας, είναι η ανασφάλεια που υπάρχει όσον αφορά τις λιμνούλες που σε ορισμένα σημεία τους είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος και αυτό είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και έχει αποδειχτεί άλλωστε με τον πνιγμό ηλικιωμένης συμπολίτισσάς μας, σε μία από αυτές αλλά και την πτώση σε αυτές μικρών παιδιών που από απροσεξία και πάνω στο παιχνίδι βρέθηκαν στα νερά τους, ευτυχώς με αποτέλεσμα, μόνο βρεγμένα ρούχα και ελαφρούς μώλωπες.

Συνεπώς επείγει η τοποθέτηση κάποιου κάγκελου σε ορισμένα σημεία των λιμνών.

Επειδή ο Δήμος γνωρίζει πως θα τον ζαλίσουμε με αυτό το ζήτημα ας βάλει το καγκελάκι για την προστασία των επισκεπτών της πλατείας, το συντομότερο δυνατόν…

Σε προηγούμενο σημερινό δημοσίευμά μας καταγράφουμε το πρόγραμμα του πανηγυριού του Ι. Ναού και την τροποποίηση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 830, προς ενημέρωση των συμπολιτών μας.