Τέρμα Στέφανου Σαράφη, ίσως ιδανικότερος χώρος για το Πάρκο σκύλων

Πριν λίγους μήνες ο Δήμος μας εγκαινίασε στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” το Πάρκο Σκύλων και έγινε από τους πρώτους που εφάρμοσε αυτό το μέτρο, μεταξύ ελαχίστων άλλων Δήμων.

Οι συμπολίτες μας ιδιοκτήτες σκύλων με χαρά πληροφορήθηκαν το γεγονός και σε συνδυασμό με τα δωρεάν μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων από τον κ. Θόδωρο Σουλιμιώτη, δύο φορές το μήνα, ανταποκρίθηκαν και επισκέπτονταν το Πάρκο αυτό, τις πρώτες εβδομάδες.

Παρά το γενικότερο εξαιρετικό περιβάλλον όμως του Άλσους “ΜΗΤΕΡΑ”, υπήρξαν ορισμένα προβληματάκια που προέκυψαν κατά τη λειτουργία του και μειώθηκε η προσέλευση, η αρχική σκύλων και συνοδών τους στο χώρο.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η τοποθεσία υπήρξε προβληματισμός για το σημείο, επειδή αυτό συνορεύει με το χώρο που γίνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Πρόσφατα μάλιστα για να μην είναι ορατό το Πάρκο Σκύλων σε εκδήλωση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, τοποθετήθηκε ένα τεράστιο πανό – σκηνικό, για να μη φαίνονται από τους θεατές τα σκυλιά που έκαναν βόλτες και αφόδευαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Δήμου, αλλά να μη περνούν στο χώρο της εκδήλωσης και οι διάφορες οσμές τους.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα, ίσως το σημαντικότερο είναι η έλλειψη δένδρων που θα ρίχνει λίγη σκιά στο χώρο, ιδιαίτερα τα πρωινά.

Τα ζώα αλλά και οι συνοδοί τους υποφέρουν από τον ήλιο και η παραμονή τους στο Πάρκο γίνεται ανυπόφορη.

Τα παγκάκια με τα τραπεζάκια που υπάρχουν στο Πάρκο είναι κάτω από τον ήλιο και είναι αφιλόξενα.

Η εφημερίδα μας δέχτηκε από συμπολίτες τηλεφωνήματα, με τα οποία γίνονταν αναφορά σε αυτά και άλλα προβληματάκια.

Καθημερινά περνάμε από διάφορα σημεία της πόλης μας. Σε μία από αυτές τις βόλτες μας, παρατηρήσαμε πως υπάρχει ένας χώρος ο οποίος ίσως να είναι κατάλληλος για τη μεταστέγαση του Πάρκου Σκύλων.

Πρόκειται για το τέρμα της οδού Στέφανου Σαράφη, η οποία σταματάει στην οδό Παπαφλέσσα, αφού η διάνοιξή της προς την Ιερά Οδό, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ.

Στο σημείο αυτό, δηλαδή η προέκταση της Στέφανου Σαράφη, είναι μαντρωμένη, μάλιστα και με ψηλό πέτρινο τοίχο, έχει πολλά πεύκα για ίσκιο, είναι τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερος από το σημερινό Πάρκο, το έδαφος της είναι σχεδόν επίπεδο, ο χώρος είναι αναξιοποίητος επί δεκαετίες από το Δήμο και κατά την άποψή μας σαφώς παρέχει ευνοϊκότερες συνθήκες για το  σκοπό αυτόν.

Ειδικοί δεν είμαστε, αλλά έχουμε την εντύπωση πως έχει μόνο θετικά στοιχεία η συγκεκριμένη τοποθεσία.

Ας το δούνε οι περισσότερο ειδικοί από εμάς και ας αποφασίσουν…